На Шепетівщині з 1 січня ліквідують районне управління статистики

На Шепетівщині з 1 січня ліквідують районне управління статистики

Головне управління статистики у Хмельницькій області доводить до відома, що з метою оптимізації структури територіальних органів Держстату з 1 січня 2020 року відбудеться закриття структурних підрозділів районного рівня. Про це йдеться у листі начальника Головного управління статистики Хмельницької області Людмили Хамської.

Функції, що виконували відділи статистики у районах, перенесені на обласний рівень. У зв’язку з цим форми державних статистичних спостережень та фінансової звітності починаючи з 15 грудня 2019 року можна подавати на паперових носіях за адресою:

  • м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 36, к. 24,

або в електронному вигляді (подробиці на офіційних вебсайтах Держстату (www.ukrstat.gov.ua) та Головного управління статистики (www.km.ukrstat.gov.ua), розділ «Електронна звітність»).

В обласній статистиці нагадують, що Держстат запровадив роботу нового сервісу для електронного звітування — безкоштовне програмне забезпечення «Кабінет респондента», доступ до якого відкрито з 1 лютого 2019 року за посиланням: https://statzvit.ukrstat.gov.ua.

У разі виникнення запитань щодо порядку подання тієї чи іншої форми можна звернутися до спеціалістів Головного управління статистики:

  • Нагорна Людмила Григорівна,
    тел. (068) 429-68-23, e-mail: stat13@km.ukrstat.gov.ua;
  • Воронка Людмила Миколаївна,
    тел. (068) 830-59-26.

Для отримання бланків форм державних статистичних спостережень (крім фінансової звітності) для звітування на паперових носіях можна скористатись офіційним вебсайтом Держстату чи Головного управління статистики, розділ «Респондентам», рубрика «Альбом форм державних статистичних спостережень», у якому представлено в електронному вигляді бланки форм звітності, роз’яснення (інструкції) щодо їх заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти про їх затвердження.

Фінансову звітність на адресу органів державної статистики мають подавати усі респонденти-юридичні особи. Склад і періодичність подання фінансової звітності визначаються Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV (зі змінами), постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 № 419 «Про затвердження Порядку подання фінансової звітності» (зі змінами), національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, затвердженими Міністерством фінансів України, та міжнародними стандартами фінансової звітності, які офіційно оприлюднені на веб-сторінці Міністерства фінансів України.

Важливо, що на офіційних вебсайтах Держстату та Головного управління статистики функціонує спеціальний сервіс для респондентів, що дозволяє за кодом ЄДРПОУ отримати інформацію про те, які форми державних статистичних спостережень необхідно подавати до органів державної статистики упродовж поточного року.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці виявили стихійне сміттєзвалище
У Шепетівці судили матір школяра, який поставив синці дівчинці
У Шепетівці попрощалися зі снайпером, який був взірцем мужності й патріотизму
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Де у Шепетівці набрати води
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX