Землю українцям, а не чужинцям!

Землю українцям, а не чужинцям!

Хто тільки не намагався накласти лапи на українські чорноземи. Тільки в минулому столітті — двічі. Комуністи заганяли в колгоспи, німці — вивозили ешелонами. За роки незалежності кожна наступна влада робила аналогічні спроби. Лише мораторій на продаж рятував села від вимирання, а селян — від новітнього кріпацтва.

Змінилась чергова влада, але грабіжницькі підходи міняти ніхто і не думав. Команда нового президента з перших днів на посадах заявила, що землю треба продати. І не комусь там, а іноземним корпораціям.

Добре, що на шляху цих намірів став єдиний справжній захисних села, — Олег Ляшко. На його думку, продаж українських чорноземів іноземцям може спровокувати справжню громадянську війну:

«Якщо дозволять продаж землі — буде громадянська війна, — застерігає Ляшко. — Сюди прийдуть китайці, араби, скуплять наш чорнозем, виснажать його технічними культурами, позбавлять селян роботи, загублять село. Я не дозволю продаж землі чужинцям!»

Землю українцям, а не чужинцям!

Натомість Ляшко запропонував європейську модель відродження села: одноосібниками і фермерами. Хочеш продати пай — його викупить за ринковими цінами державний земельний банк і здасть в оренду. Хочеш обробляти — держава дасть дешеві кредити на придбання техніки і забезпечить цільовими дотаціями. Це дозволить відродити село, забезпечить зайнятість і відновлення соціальної інфраструктури: шкіл, ФАПів, дитячих садочків. Податки фермери платитимуть там, де обробляють землю!

Ляшко впевнений, що лише український фермер дбатиме про землю, любитиме її і зберігатиме для нащадків. Натомість іноземні зайди, в гонитві за високою врожайністю, отруять чорноземи пестицидами і хімікатами. За кілька років такого господарювання люди залишаться без питної води, а худобу буде ніде випасати.

«Подивіться, що сьогодні роблять із землею в селі. Половина в бур’янах стоїть, а іншу половину в «чорну» обробляють хімікатами та пестицидами, воду отруюють, бджіл та худобу травлять, людей травлять. Діти з колодязя не можуть вже води нормально попити. І ніхто за це не відповідає. Тому ми пропонуємо, щоб українські фермери були господарями на землі. Вони живуть у цьому селі, платять тут податки, вони створюють робочі місця і людям дають роботу», — констатує Ляшко.

Лідер Радикальної партії переконаний, що ці парламентські вибори стануть битвою за землю. Тому і веде свою команду в парламент — захистити наше найбільше багатство і вирвати селян із лап бідності. На брехливу соціологію Олег Ляшко не зважає — каже, що справжні, а не куплені рейтинги, покаже табло ЦВК у день виборів.

Нагадаємо, у виборчому бюлетені Радикальна партія йде під номером 16.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Служитимуть всі. Яким буде новий закон про мобілізацію?
Компенсації за вже зроблені ремонти: розширення можливостей єВідновлення
Нові правила зборів ОСББ: електронні повідомлення, дистанційна участь та оперативні рішення
В Україні створили портал про реформу містобудування
Верховна Рада вдосконалила механізм звільнення від оподаткування волонтерської допомоги
Верховна Рада України ухвалила держбюджет на 2023 рік

Читайте у цій рубриці



Укрзалізниця на період шкільних весняних канікул призначає додаткові рейси: деякі курсуватимуть через Хмельниччину
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Прогнози невтішні. Чого чекати від посівної-2024 та яким буде врожай
Сезон пожеж: рятувальники закликають не спалювати суху траву
У сусідню з Хмельниччиною область приїхав головний рабин України
КРАІЛ повідомила які заборони введено для реклами азартного бізнесу
FacebookTelegramViberWhatsAppX