Хто вони — соціальні перемовники?

Хто вони — соціальні перемовники?

На території Хмельниччини уторік громадська організація «Агенція сталого розвитку «АСТАР» започаткувала проект «Інститут соціальних перемовників». Представники з 11 ОТГ Хмельницької області пройшли модульне навчання та стали помічниками поліції на місцях.

— У поліцію звертаються люди із віддалених населених пунктів із запитами, які не входять у наші повноваження, — пояснила начальник сектору комунікації Інна Глега. — Скільки часу та інших ресурсів могли б вони заощадити, якщо б на місцях їм пояснили, куди звернутися зі своєю проблемою. Соціальний перемовник — це, ніби, зв’язковий між громадою, поліцією та органами влади.

Хто вони — соціальні перемовники?

У деяких ОТГ Хмельниччини перемовники входять до складу громадських формувань, які охороняють безпеку в населених пунктах.
Зокрема, у Летичеві під час протистояння релігійних конфесій саме перемовники допомогли уникнути сутичок між парафіянами.

— Ми презентували відеосюжет із Летичева, як підтвердження ефективності нашого проекту «Інституту соціальних перемовників», — додала Інна Глега. — Тому чекаємо, що на законодавчому рівні приймуть відповідний закон про соціальних перемовників, як в інших країнах.

За підсумками року проект «Інститут соціальних перемовників» визнали однією із п’яти найкращих безпекових ініціатив в Україні, втілених спільними зусиллями поліції та представників громадянського суспільства.

Цього разу серед майбутніх соціальних перемовників є і члени громадських формувань з охорони громадського порядку, і журналісти, і працівники адміністрацій, і просто небайдужі громадяни, які бажають спробувати себе в новій іпостасі.

— Перспектива покращити безпеку на місцях — запровадити посаду «Поліцейський офіцер громади», тобто кожна ОТГ зможе найняти «свого» офіцера поліції, який 80 % робочого часу проводитиме у громаді, — розповів заступник начальника ГУНП Валентин Білянський. — Нещодавно таку посаду презентували у столиці. Згідно з проектом, кожний офіцер громади матиме новий повністю укомплектований усім необхідним для несення служби автомобіль «Рено Дастер». Важливо донести очільникам ОТГ інформацію про переваги першими долучитися до проекту «Поліцейський офіцер громади».

Хто вони — соціальні перемовники?

Окрім теоретичних знань, слухачі другого потоку виконали і практичні завдання.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Хто вони — соціальні перемовники?»

  1. IRUNA коментує:

    Цакво звучить – “Со­ці­аль­ний пе­ре­мов­ник — це, ні­би, зв’яз­ко­вий між гро­ма­дою, по­лі­ці­єю та ор­га­на­ми вла­ди”
    Ну і навіщо “хліб” у поліції забирати? Для чого створювати ще одну ментівську структуру Це і так їх прямі обов*язки і нехай працюють, а не розмахують пістолями і стріляють дітей!
    Або ж – зв*язковий між громадою іорганами влади! А це що за кіно? Який вам ще потрібен “зв*язковий “? Немає куда гроші народні дівати? Вже стільки інституцій постворювали,які дублюютьв, тому числі, і держструктури, що аж голова кругом іде від них.Тільки гроші висмоктують з наших кишень
    Кожен повинен займатись своїм ділом і чітко виконувати свої обов*язки, нести відповідальність за роботу,а не дублюватись так званими звязковими!

  2. Ядовитый Журналист коментує:

    Люди, смотрите шире, дальше чем ваша “громада”. В стране назревает дикий и не управляемый бунт.

    Где то, что обещали киевские брехуны народу в 1991 году? – Тридцать лет почти прошло! Обещанного нет, и НИКОГДА не будет. Это физически не возможно. На это нет ресурсов – всё украдено. Страна держится только на кредитах МВФ, за которые заберут землю. Больше НИЧЕГО не осталось.

    На подходе простой и неполитичный мужик с топором и бензином “против всех”. Потому как просто достали. Это будет акт отчаяния народа, у которого брехуны в вышиванках украли целую жизнь, и бросили его семью в нищету и безнадёгу.

    И вот, набравшись всяких “социальных тренингов” в блатных командировках по Канадах и Швециях, киевские брехуны решили выпустить в Украине пар с помощью “соціальних перемовників”. Вот вам и весь секрет их появления.

    Цирк на дротi.
    Это из тех же покращань, что и “реформа медицини” и “грошi йдуть за пацiентом” от Доктора Смерть. От которой Зеленский уже отхрестился – “Слава Богу, у меня есть другой врач”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині запрацювали ще три поліцейські станції
У Судилківській громаді відкрили поліцейську станцію
На Хмельниччині в новорічну ніч полісмени зустріли декілька поодиноких перехожих
На Хмельниччині попередили про відповідальність за використання піротехніки
Працівники шепетівської поліції приймали вітання з нагоди професійного свята
Правоохоронці попередили вірян про можливі провокації на Великдень

Читайте у цій рубриці



Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
70 тисяч гривень доплати для військових «на нулі»: ВРУ ухвалила постанову
FacebookTelegramViberWhatsAppX