На Ізяславщині започаткували «слизький» бізнес
В одному з сіл на території Ізяславського району місцевий бізнесмен створив ферму, де вирощують французький делікатес. Равликова справа, зі слів селян, розвивається вже другий рік.
Помічники, що доглядають за слизьким делікатесом, — місцеві жителі.
— Чула від знайомої, що працює на равликовій фермі, годують їх листям капусти, винограду, — розповіла селянка Валентина.
А ще молюскам неабияк смакує морква. Після того вони починають активно паруватися. Це важливо, адже відкладання ікри — ще один напрямок цього бізнесу. Ікра равлика коштує в рази дорожче за сам молюск. Наприклад, на одній з ферм в Хустському районі Закарпатської області продають 50 грам равликової ікри за 1,5 тисячі гривень.
Але наразі селяни не охоче розголошують інформацію про слизький бізнес односельчанина. Та й сам фермер відмовився говорити з журналістами. Проте в селі ми знайшли охочих розповісти про цей делікатес.
— Справа вважається прибутковою, коли в рік можна здати від 300 кілограм. Знаю, що в ресторані порція (9 равликів) коштує до 200 гривень, — поділився інформацією інший житель села.
Ймовірним ринком збуту жителі села вважають ресторани Львова.
Головна перевага равликового бізнесу — немає крадіжок на виробництві. Хоча м’ясо молюсків вважається у всьому світі делікатесом — українці надають перевагу салу.
— Ні, ніхто в селі тих равликів не коштував, та й їсти не буде, — додав охоронець ферми. — Працівники не крадуть, а ось від шулік захищати треба.
Залишити відповідь