Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

Багаторазові удари росії по українських енергетичних об’єктах та перенавантаження енергосистеми спричинили аварійні відключення електроенергії. Чи не кожному з нас, на жаль, доводиться годинами сидіти без світла. Тож не втрачає актуальності питання, як зберігати харчові продукти у таких умовах.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб дає декілька порад, що допоможуть зберегти вашу їжу та зробити її безпечною до вживання.

У холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері — не вище –4 °С.
Попередньо, заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберігати вашу їжу за температури 4 °С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості, придбайте сухий або блоковий лід.

Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

У разі відключення електроенергії, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже таким чином продукти залишаються безпечними для споживання до 4 годин у холодильнику, 48 годин у заповненій морозилці, 24 години у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильнику.

Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 °С або нижче.

Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

Також ви можете зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому, віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).

Намагайтесь готувати небагато страв, щоб, за відсутності електроенергії, не довелося викидати забагато зіпсованої їжі.

Купуючи харчові продукти, надавайте перевагу тим, що можуть зберігатися навіть без холодильника.

Крім того, продукти харчування також можна деякий час зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі, за умов дотримання відповідної температури.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво


У сусідній із Хмельниччиною області жінка створила ботоферму, аби допомогти росіянам
10 років супроти ворога: ювілей створення спецроти поліції Хмельниччини «Богдан»
Укрзалізниця долучається до економії: які електрички скасовані по станції Шепетівка
Професійний яхтсмен родом із Шепетівщини став на захист морських рубежів України

Читайте у цій рубриці


Начальник ГУ ПФУ на Хмельниччині розповів про субсидії на новий сезон
Укрзалізниця долучається до економії: які електрички скасовані по станції Шепетівка
У сусідній із Хмельниччиною області жінка перетворила спадок батька на родинну справу
Гідеса, соціальна працівниця та журналістка: три українки балотуються до Європарламенту
FacebookTelegramViberWhatsAppX