Інтеграція AI та онлайн-нотаріуси: Руслан Тимофєєв розповів про стартапи з США, в які вкладалися українські інвестори у 2021 році

Інтеграція AI та онлайн-нотаріуси: Руслан Тимофєєв розповів про стартапи з США, в які вкладалися українські інвестори у 2021 році

Минулого року український ринок IT знову показав суттєве зростання. По-перше, проект Grammarly, який розробив однойменну платформу для перевірки текстів, набув статусу «декакорну». По-друге, обсяги ризикованих вкладень у країні перевищили позначку $1 мільярд. А по-третє, українські венчурні фонди ухвалили та профінансували цілу низку перспективних проектів на ринку США.

Засновник венчурного фонду Adventures Lab Руслан Тимофєєв розповів, які американські стартапи привернули увагу інвесторів із України у 2021 році.

Інтеграція AI та онлайн-нотаріуси: Руслан Тимофєєв розповів про стартапи з США, в які вкладалися українські інвестори у 2021 році

Покращена аналітика даних

У листопаді пройшов раунд pre-seed-фінансування проекту Narrative BI, у якому взяли участь українські венчурні фонди Digital Future та Adventures Lab. Компанія розробляє інноваційну no-code-платформу для аналізу бізнес-показників. На їх основі генеруватимуться інсайти, покликані оптимізувати роботу Marketing-, Growth- та Sales-команд. Стартап залучив $1,2 мільйона, а його повноцінний запуск відбудеться 2022 року.

Як зізнається Руслан Тимофєєв, його вразила історія створення Narrative BI. Фаундером компанії виступив уродженець Білорусі Михайло Румянцев, який живе та працює у Сан-Франциско. У минулому Румянцев займав крісло CEO Friendly Data. Стартап був куплений компанією ServiceNow, і Михайлу запропонували престижну посаду в іншому проекті. Проте він вирішив натомість запустити з нуля власний бізнес.

«Це багато говорить про його амбіції та особисті якості», — коментує засновник Adventures Lab.

Можливості штучного інтелекту

Одним із популярних напрямів для інвестування у 2021 році стала розробка технологій машинного інтелекту. Як приклад Руслан Тимофєєв наводить три AI-проекти з США, якими зацікавилися українські венчурні фонди.

На початку минулого року Pragmatech Ventures спрямував $1 мільйон на розвиток проекту Propertymate, створеного у 2018 році Богданом Гнатковським та Софією Вишневською. Компанія розробила платформу, яка за допомогою штучного інтелекту шукає для клієнтів відповідну первинну нерухомість на ринку та дозволяє безпосередньо комунікувати із забудовниками. Особливість сервісу в тому, що комісія за послуги береться після оформлення покупки. Зараз команда Propertymate розташовується в Нью-Йорку, Остіні, Києві та Львові, а залучені інвестиції допоможуть стартапу масштабуватись та розпочати роботу в Далласі та Х’юстоні.

Другий американський AI-проект, яким зацікавилися українські інвестори, пов’язаний із програмуванням. У жовтні венчурний фонд TA Ventures взяв участь у фінансуванні Spice AI. Це платформа розробки програмного забезпечення у вигляді інтеграції у нього алгоритмів машинного навчання.

Також минулої осені інвестиції від українського фонду Digital Future отримав стартап Outloud.ai, який запустить платформу для офлайн-рітейлу з функцією голосового спілкування. За допомогою машинного інтелекту сервіс зможе аналізувати розмови між співробітниками та покупцями та виявляти, які проблеми виникають у процесі. Серед клієнтів Outloud.ai вже є кілька великих мереж фастфуду.

Юридичні послуги онлайн

Уваги венчурних інвесторів з України не оминули інновації на ринку Legal Tech. Зокрема інтерес викликав американський стартап OneNotary. Команда створює майданчик для надання нотаріальних послуг клієнтам в онлайн-режимі. В інвестиційному раунді взяли участь U.Ventures, Digital Future та фонд Руслана Тимофєєва Adventures Lab. Проект вдалося зібрати $1,75 мільйона.

За словами фаундера OneNotary Івана Зінькова, їхній проект націлений на те, щоб спростити процедуру засвідчення документів у дистанційному режимі, що стало вкрай актуальним під час карантину через Covid-19. До сервісу вже підключилися понад 10 тисяч нотаріусів, а тим часом компанія планує розширити кордони та вийти за межі Штатів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині молода жінка натрапила на шахрайський онлайн-магазин
На Хмельниччині жінка поспішила перерахувати гроші за квадроцикл
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Жінці із Шепетівщини залицяльник-іноземець обіцяв кохання та «золоті гори»
Жителів Шепетівщини ошукали в інтернеті
Інтернет-продавчиня із Шепетівщини потрапила у пастку шахраїв

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX