Городищенський монастир закрили на карантин

Городищенський монастир закрили на карантин

Сьогодні, 14 травня, голова Шепетівської районної державної адміністрації Юрій Басюк провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шепетівського району. Головне питання — впровадження карантину на території монастиря, де помер монах із підтвердженим випадком COVID-19.

«У зв’язку з виявленням на території Городищенського Свято-Різдво Богородичного чоловічого монастиря (с. Городище) випадку захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, на засіданні комісії було розглянуто питання про вжиття додаткових протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території району. Проаналізувавши ситуацію, що склалась, та з метою локалізації та ліквідації спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 у межах монастиря комісією було прийнято рішення встановити на території Городищенського Свято–Різдво Богородичного чоловічого монастиря (с. Городище, вул. Шкільна, 23) карантин, заборонивши відвідування та проведення будь-яких заходів на його території, що передбачають наявність відвідувачів/прихожан. А Шепетівському відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області забезпечити жорсткий контроль за дотриманням додаткових обмежувальних заходів», — йдеться на сайті Шепетівської РДА.

Також за результатами засідання комісії було рекомендовано голові Судилківської об’єднаної територіальної громади, на території якої розташований Городищенський Свято–Різдво Богородичний чоловічий монастир, забезпечити визначення та маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму, проведення протиепідемічних заходів та при виявленні порушень негайно повідомляти керівництво Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, Шепетівський відділ поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Крім того, було рекомендовано головам об’єднаних територіальних громад, головам сіл додатково провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками основних релігійних конфесій району щодо необхідності переведення служб у максимально дистанційний варіант та забезпечити систематичне інформування населення про додаткові обмежувальні заходи.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Городищенський монастир закрили на карантин»

  1. Неллі Максимчук коментує:

    Я вважала, що карантин введений на всій території України з 12 березня цього року!? Я наївна, помилялась… Для московських церков нормативно-правові акти України не діють, раз для Городишенського монастиря тільки зараз вводять карантин


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Запоріжжі загинув кулеметник із Шепетівщини
У сусідній із Хмельниччиною області скажений кріль вкусив жінку і помер
Заклади освіти Шепетівської ТГ переходять на дистанційне навчання
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
Аграрії Шепетівщини підсилили мобільні вогневі групи ППО
У Хмельницькій єпархії ПЦУ відкрили два чоловічі монастирі

Читайте у цій рубриці



Молоді люди з Шепетівщини скористалися знайденою карткою і за це поплатилися
На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
FacebookTelegramViberWhatsAppX