В Україні стартували перші змагання з віртуального ракетомоделювання

В Україні стартували перші змагання з віртуального ракетомоделювання

В Україні стартували онлайн змагання із ракетомоделювання Noosphere Space Games «Час підкорювати космос». Учасники сконструюють і запустять власний віртуальний космічний корабель у грі-симуляторі.

Подібні змагання відбудуться в Україні вперше. Для проведення змагання використовується оригінальна відеогра — Kerbal Space Program (США), один з найуспішніших симуляторів космічних польотів. Учасники змагатимуться за призовий фонд 1000 доларів США, участь у змаганнях — безоплатна.

В Україні стартували перші змагання з віртуального ракетомоделювання

Організаторами виступили громадська організація «Асоціація Ноосфера» і Федерація ракетомодельного спорту України за підтримки Kerbal Space Program.

Для участі в онлайн змаганнях особливі навички чи попередній досвід з ракетомоделювання не обов’язкові: впоратися зможе будь-хто, застосувавши знання із шкільного курсу фізики, астрономії та математики.

У Kerbal Space Program гравці керують космічною програмою інопланетної раси, відомої як Кербали. У гравців є доступ до низки деталей для будівництва повністю функціонального космічного корабля, який літає за основами реалістичної аеродинамічної й орбітальної фізики.

В Україні стартували перші змагання з віртуального ракетомоделювання

Kerbal Space Program має три режими гри. У науковому режимі можна проводити космічні експерименти, щоб розблокувати нові технології й розширити знання Кербалкінда. У режимі кар’єри потрібно контролювати кожен аспект космічної програми, включаючи будівництво, стратегію, фінансування, оновлення тощо. У режимі «пісочниці» гравці мають можливість створити будь-який космічний корабель, який тільки придумають, з усіма частинами й технологіями, наявними у грі.

«Ігрова реалізація в Kerbal Space Program дуже схожа на реальний процес конструювання та запуску космічного корабля. Учасники мають врахувати опір повітря, масу корабля, витрати палива, гравітацію, атмосферне гальмування. Але головне — зберегти життя астронавтів», — каже генеральний секретар Федерації ракетомодельного спорту України Денис Хміль.

Ці змагання продовжать традицію турнірів з ракетомоделювання за спільної організації ГО «Асоціація Ноосфера», співзасновником якої є Макс Поляков, український бізнесмен із досвідом у сфері космічних та IT технологій, інженерії та Федерації ракетомодельного спорту України, але, на жаль, в умовах воєнного стану.

«У країні триває війна, але ми не можемо залишити українську молодь без можливостей розвитку її потенціалу. Наша глобальна мета — створювати середовище, в якому можна застосовувати існуючі знання та набувати нові. Завдяки цьому турніру ми хочемо показати молоді, як насправді будуються космічні кораблі, закохати їх у космос. І колись, вони будуватимуть власні», — розповідає керівниця соціальних проєктів ГО «Асоціація Ноосфера» Ольга Зима.

Взяти участь у змаганнях можуть діти та підлітки — від наймолодших до 14 років.

Подати заявки та ознайомитися з умовами участі можна через спеціальний сайт — noospherespace.games. Завдання місії будуть доступними 27 липня, після етапу реєстрації команд.

Про франшизу Kerbal Space Program

Kerbal Space Program розроблена студією Squad і опублікована Private Divison. Рання бета-версія гри випущена на ПК у 2011 році, а повноцінний реліз відбувся у квітні 2015 року. Продано понад 5 мільйонів одиниць по всьому світу. Тайтл став широко популярним як у ЗМІ, так і серед споживачів, отримавши оцінку Metacritic 88 (оцінка Metacritic для ПК станом на 7 червня 2022 року). і «переважно позитивну» оцінку користувачів Steam (Оцінка користувачів Steam станом на 7 червня 2022 року).

«Асоціація Ноосфера» — це громадська організація, що популяризує науку та сучасні технології серед молоді та створює сприятливі умови для розвитку інноваційного бізнес-середовища в Україні. Щорічно Noosphere реалізує понад 40 ініціатив. Наші ініціативи об’єднують науковців, інноваторів, підприємців, експертів, ентузіастів різних галузей у пасіонарне ком’юніті, де кожен може втілити власні ідеї та інноваційні проєкти у життя.

Макс Поляков (Max Polyakov, Поляков Максим Валерійович) — співзасновник ГО «Асоціація Ноосфера», керуючий партнер інвестиційного фонду Noosphere Ventures, бізнесмен із досвідом у сфері космічних та IT технологій, інженерії. Меценат. Доктор економічних наук. Власник 10+ патентів. Послідовник ідей Володимира Вернадського, візіонер космічного майбутнього України.

Ракетомодельний спорт — технічний вид спорту, в якому учасники змагаються у конструюванні, виготовленні, організації запуску та пілотуванні (для радіокерованих ракетопланів) моделей ракет. Цей вид спорту призначений людям практично всіх вікових груп. На міжнародному рівні ракетомодельний спорту керується Комісією Міжнародної авіаційної федерації (FAI) з авіамодельного спорту (CIAM). В Україні розвиток цього виду спорту відбувається за сприяння Національної федерації ракетомодельного спорту України та ГО «Асоціація Ноосфера», зокрема, її засновника — к.е.н., бізнесмена Макса Полякова. Спільно з ГО «Асоціація Ноосфера», Федерація успішно провела: Чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту 2015, Чемпіонат Світу з ракетомодельного спорту 2016. Під егідою Федерації щороку відбувається Ukraine Rocketry Challenge, етап кубка світу FAI «Кубок ім. М. К. Янгеля», Чемпіонат України, Кубок України та інші змагання та показові виступи.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У ліцеї на Шепетівщині школярі змагалися зі спортивного туризму
Юний фехтувальник із Шепетівщини здобув бронзу Європейського кадетського циклу
У Шепетівці відбулися зимові розваги на лижах та санчатах
Учениця із Шепетівської ТГ стала призеркою обласного кубку зі стрільби
Школяр із Шепетівщини є серед переможців, які програмували віртуальних роботів на Міжнародній космічній станції
Спецпризначенець із Хмельниччини боровся за світову першість

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині відомі орнітологи шукали рідкісного птаха
Сучасні технології в хірургії: роботи-асистенти на передньому краї медицини
У сусідній з Хмельниччиною області переселенець дивує своїми винаходами
Від продюсера до вченого: Як Юрій Дудка збагачує медійний світ науковими дослідженнями
Школяр із Шепетівщини є серед переможців, які програмували віртуальних роботів на Міжнародній космічній станції
Стало відомо, що спричинило полярне сяйво, яке бачили над Україною
FacebookTelegramViberWhatsAppX