Жінці, яка вбила свою 80-річну свекруху, шепетівський суд обрав запобіжний захід

Жінці, яка вбила свою 80-річну свекруху, шепетівський суд обрав запобіжний захід

Шепетівський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого: обрав 57-річній підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів (по 4 лютого 2022 року включно). При цьому відмовив у клопотанні захисника підозрюваної про обрання їй запобіжного заходу у виді домашнього арешту. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

За версією слідства, увечері 4 грудня 2021 року в Ізяславі місцева жителька під час словесної суперечки зі своєю 80-річною свекрухою завдала їй численних ударів по голові тупим предметом. Від отриманих травм літня жінка померла.

5 грудня 2021 року мешканку Ізяслава правоохоронці затримали у порядку статті 208 КПК України, а 6 грудня — повідомили їй про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України (заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілої).

Своє клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою слідчий обґрунтував тим, що це дасть змогу забезпечити виконання підозрюваною покладених на неї процесуальних обов’язків, запобігти спробам переховуватися від органів досудового розслідування та суду (оскільки їй загрожує покарання від семи до десяти років ув’язнення), незаконно впливати на потерпілого — свого чоловіка та свідків, у тому числі сина, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Підозрювана та її захисник подали клопотання до суду з проханням обрати жінці більш м’який запобіжний захід — нічний домашній арешт. До клопотання долучили заяву потерпілого (її чоловіка), котрий підтримав обрання домашнього арешту.

На думку суду, жінку обґрунтовано підозрюють у вчиненні умисного тяжкого злочину й усвідомлюючи суворість потенційного покарання, вона може покинути своє місце проживання і переховуватися від органів досудового розслідування та суду.

«Стороною обвинувачення також доведено наявність ризику, що підозрювана, з метою покращення свого становища, може перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, оскільки після спричинення тілесних ушкоджень потерпілій, вона з метою приховування слідів злочину здійснювала часткове прибирання кімнати, де наносила удари для потерпілої, після чого частково знищила речові докази та вживала заходів щодо приховування знарядь вчинення злочину», — йдеться в ухвалі суду.

При цьому, слідчий суддя зазначає, що сторона обвинувачення не довела, що є ризик незаконного впливу підозрюваної на потерпілого та свідка.

Суд уважає, що потреби досудового розслідування, яке перебуває на початковій стадії, виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи підозрюваної як тримання під вартою, оскільки застосування цього запобіжного заходу забезпечить ефективне розслідування кримінального правопорушення.

Ухвала не набрала законної сили та може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Варто зазначити, відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці оштрафували чоловіка, який торгував квашеними яблуками
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
На Ізяславщині говорили про податкові новації
Волонтери з Ізяславщини виготовляють «лютих пташок»
У громаді на Шепетівщині відмовляються перейменовувати деякі вулиці

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX