Шепетівчанин оплатив посилку, всередині якої виявилася пуста баночка

Шепетівчанин оплатив посилку, всередині якої виявилася пуста баночка

Телефонний дзвінок від компанії «Подарунок Сервіс» надійшов абоненту 6 травня. У слухавці повідомили, що в Шепетівку прямує посилка. Однак, що в ній, ніхто не пояснив. Оскільки телефонували в день народження, то чоловік подумав, що хтось зі знайомих так його привітав.

Вже через кілька днів чоловіку надійшло повідомлення з «Укрпошти», що його очікує пакунок.

— Оператор виніс посилку та назвав суму, яку потрібно було віддати за неї, — розповідає шепетівчанин. — Я здивувався, що потрібно здійснити оплату, оскільки зазвичай друзі чи знайомі доставку оплачували.

Сума, яку варто сплатити, була символічною: 100 гривень. Ще майже 30 гривень становили послуги оператора поштового зв’язку. Відкривати упаковку можна лише після оплати. У чоловіка відразу закралася підозра: він нічого не замовляв. Однак, прізвище відправника здалося знайомим, тому цікавість все ж взяла верх.

Відкрити посилку отримувач вирішив вдома, аби не зіпсувати собі сюрприз. А він і справді був… У невеличкій коробці 9×21 см знаходилася пуста баночка з-під дитячого харчування — Bebivita броколі з 4 місяців, — до того ж, не зовсім презентабельного вигляду із пошкодженою етикеткою.

Шепетівчанин оплатив посилку, всередині якої виявилася пуста баночка

Вже після отриманого «подарунка» чоловік помітив на наклейці номер мобільного телефону та адресу відправника.

— Коли набрав, то почув голос оператора, який повідомив, що номер невірно набраний, — додав шепетівчанин. — Також перевірив і адресу, зазначену на коробці. Це — вказаний номер житлового комплексу в Києві. Мене занепокоїла не втрата 100 гривень, а звідки у дарувальника є всі мої особисті дані: адреса, дата народження, номер мобільного телефону?

На «Укрпошті» кажуть, що таких інцидентів у них ще не виникало. Натомість, пояснюють, що одержувач завжди має право відмовитися від отримання посилки, заповнивши у відділенні відповідну форму:

— Адресат може відмовитись від одержання поштового відправлення (поштового переказу) про що на поштовому відправленні або повідомленні про надходження проставляється відповідна відмітка «від одержання відмовляюсь», яка засвідчується підписом.

У випадку, якщо ж отримувач вирішить взагалі не прийти за відправленням, його зберігають відповідно до терміну, а потім надсилають відправнику.

— Термін зберігання поштових відправлень становить один місяць з дня їх надходження. За письмовою заявою відправника або адресата (одержувача) термін зберігання може бути продовжений до двох місяців. Також термін зберігання поштових відправлень може визначатися умовами договорів, укладеними з корпоративними клієнтами, — кажуть у відділенні «Укрпошти».

Цікаво, що в Україні відправник може надсилати посилки вже запакованими, їх ніхто не перевірятиме. Єдине, в такому випадку він повинен зазначити, що заборонених вкладень у коробці нема. Перевірку в присутності операторів поштового зв’язку проходять лише речі, які відправляють за кордон.

Полісмени ж, в свою чергу, зазначають, що в таких діях відправника складу злочину, зокрема, шахрайства, нема. Адже на коробці відсутній опис про те, що ж там всередині за подарунок. Можливо, якраз банка і була ним… До того ж, отримувач сам добровільно сплатив кошти.

— Якби, до прикладу, вам надсилали телефон, а ви отримали баночку, тоді можна було б говорити про шахрайство, — пояснюють правоохоронці.

Відтак, наголошують:

— З обачністю ставтеся до відправлень, які ви не замовляли, та до тих, які вам надсилають невідомі особи. Адже шахраї щоразу вигадують все нові схеми, а довірливі жителі, постійно потрапляють у їх тенета.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Онлайн кредитування: в чому переваги
Мешканка Хмельниччини, яка продавала саморобні корзини, втратила всі заощадження
Жінка із Хмельниччини думала, що допомагає подрузі-переселенці
Як шахраям вдалося оформити на жительку Хмельниччини 9 мікропозик
На Хмельниччині ув’язненому надійшла посилка від майстра штукарських справ
Жінці із Шепетівщини залицяльник-іноземець обіцяв кохання та «золоті гори»

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
FacebookTelegramViberWhatsAppX