У Полонному судили наглядача кладовища через дрібне хуліганство

У Полонному судили наглядача кладовища через дрібне хуліганство

Полонський районний суд розглянув матеріали про притягнення 48-річного наглядача кладовища у м. Полонне до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство (стаття 173 КУпАП). Відповідно до протоколу про адміністративне правопорушення, 13 лютого 2021 року на території кладовища чоловік ображав нецензурними словами та шарпав за верхній одяг свого колегу, чим, на думку поліцейських, порушив громадський порядок та спокій громадян. Про це повідомила пресслужба Полонського районного суду.

Перевіривши матеріали та обставини справи, суд звертає увагу, що згідно з диспозицією статті 173 КУпАП, дрібне хуліганство визначено, як нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. Утім, у цій справі протокол про адміністративне правопорушення, який є доказом, що офіційно засвідчує факт учинення неправомірних дій, не містить даних про те, що чоловік своїми діями порушив громадський порядок і спокій громадян. Немає їх і в матеріалах справи та не встановлено в ході перевірки й дослідження обставин.

У судовому засіданні наглядач кладовища не заперечив факт конфлікту, але винним у дрібному хуліганстві себе не визнав. Пояснив, що того дня керівництво дало для них з колегою завдання, але той, прийшовши напідпитку, відмовився його виконувати. Визнав, що нецензурно лаявся до нього, але не бив і не шарпав за одяг.

Потерпілий розповів, що тоді прийшов на роботу роздратований, бо напередодні посварився з дружиною, а колега безпричинно почав його ображати й бити. Проте просив не притягувати його до відповідальності, бо вже вибачив.

«Аналіз досліджених доказів у їх сукупності та встановлених фактичним в даному конкретному випадку обставин дають суду підстави дійти висновку, що з урахуванням їх характеру, мотивів і причину їх виникнення, дії були зумовлені незадоволенням неправильними, як він вважав, діями. При цьому ці дії не були направленні на порушення громадського порядку і спокою громадян, а конфлікт виник на ґрунті неособистих взаємовідносин», — зазначає суддя.

Суд дійшов висновку, що наведені обставини свідчать про відсутність в діях чоловіка складу адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 173 КУпАП. Відтак, Полонський районний суд закрив провадження про адміністративне правопорушення щодо нього на підставі п. 1 ч. 1 ст. 247 КУпАП за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Тим часом на розгляді у суді перебуває ще одна справа, в якій цей же наглядач кладовища фігурує вже у статусі потерпілого. За версією слідства, під час виконання службових обов’язків його колега умисно заподіяв йому легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я (частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України).

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
У селі на Полонщині горів житловий будинок
Замовлена худоба так і не надійшла: на Шепетівщині ошукали чоловіка
На Шепетівщині громада висадила понад 100 дерев на честь загиблих Героїв
На Шепетівщині внаслідок ДТП травмувалась дівчина-підліток
Усі тяжкі злочини, які сталися на Шепетівщині цьогоріч, розкриті, складніше — із шахрайствами

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині старенька жінка, аби захиститися від сина, змушена була звертатися в поліцію
У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
FacebookTelegramViberWhatsAppX