У Нетішині водій побив кастетом чоловіка, якого ледве не збив

У Нетішині водій побив кастетом чоловіка, якого ледве не збив

Чотири роки позбавлення волі — таке покарання призначив Нетішинський міський суд 34-річному обвинуваченому в хуліганстві, вчиненому із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України), визнавши його винним у інкримінованому злочині. Про це повідомила пресслужба Хмельницького апеляційного суду.

Як встановив суд, у ніч на 20 травня 2018 року в Нетішині на місцеву АЗС під’їхало авто «Opel Zafira», дорогою мало не зіткнувшись з пішоходом. Зупинивши автомобіль перед входом, вийшов водій і, порушуючи громадський порядок, без пояснень накинувся на чоловіка, якого щойно ледь не збив. Кулаками і предметом, схожим на металевий кастет, він завдав близько 17 ударів по голові, тулубу і руках потерпілого, у результаті яких той упав на землю і втратив свідомість. У чоловіка медики діагностували закриту черепно-мозкову травму і численні забійні рани та синці, які належать до ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав частково. За його версією, конфлікт спровокував потерпілий, котрий був нетверезим і стукав рукою по його авто, без причини чіплявся, через що зав’язалася бійка, проте майже одразу його забрав друг і вони поїхали назад у нічний клуб. Дорогою їх зупинили патрульні, перевірили його на тверезість та відпустили. Утім, згодом при спробі перетнути кордон з Польщею, куди їхав на роботу, його затримали поліцейські. Стверджує, що кастета під час бійки не мав і ударів не пам’ятає.

А от потерпілий, каже, запам’ятав їх добре, як і те, що водій «Opel» нецензурно лаявся до нього, б’ючи, погрожував убити, і при цьому тримав у руці металевий кастет.

Допитаний у суді експерт підтвердив, що забійні рани на голові завдані твердим предметом, а не кулаком, ногою чи виникли від падіння з висоти.

Оцінивши усі докази у справі, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого в грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, доведена.

«Призначаючи обвинуваченому покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого правопорушення, дані про особу обвинуваченого, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, так як вказаний злочин відноситься до категорії тяжких злочинів, думку державного обвинувача, особи винуватого, який вину визнав частково, не примирився з потерпілим, не відшкодував завдану шкоду, а також думку потерпілого та вважає за необхідне призначити покарання у межах санкції, передбаченої ч. 4 ст. 296 КК України, у виді позбавлення волі», — резюмує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
На Хмельниччині у ДТП загинули 19-річний водій легковика та його 15-річний пасажир
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які нападали на громадян

Читайте у цій рубриці



Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
На Шепетівщині шериф оперативно розкрив кримінальний злочин
На Хмельниччині молодик погрожував своїй бабусі, вимагаючи пенсію
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
Жителів Хмельниччини застерігають від нового виду шахрайства
FacebookTelegramViberWhatsAppX