Шепетівчанина, який вночі напав на перехожого, cуд позбавив волі на 4 роки 10 днів

Шепетівчанина, який вночі напав на перехожого, cуд позбавив волі на 4 роки 10 днів

Шепетівський міськрайонний суд визнав 38-річного жителя Шепетівки винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України, — відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, та призначив остаточне покарання у виді 4 років 10 днів позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба суду.

Як встановив суд, у ніч на 15 лютого 2020 року в середмісті Шепетівки біля кафе-магазину двоє місцевих розпивали алкоголь. Помітивши перехожого з пакетом і спортивною сумкою, рушили слідом і один з них став вимагати у потерпілого 50 грн. Коли ж той відмовив, почав погрожувати побиттям. Сприйнявши погрози реально, чоловік кинув речі і втік додому. Тим часом грабіжник викинув чоловічий одяг зі спортивної сумки — і виміняв її на горілку.

У судовому засіданні свою вину визнав, розказав, що товариш, який був з ним, не знав про його наміри, навпаки, просив не брати чужі речі. У тому, що таки взяв, кається, а от що ще й вимагав гроші у перехожого — не пам’ятає, бо був дуже п’яним.

Потерпілий суду пояснив, що тієї ночі повертався з Києва, де працює, додому. Якраз ішов із залізничного вокзалу, як до нього підійшли двоє чоловіків, один з яких вимагав гроші, нецензурно лаявся і погрожував. Побоюючись за своє життя і здоров’я, бо має інвалідність, утік, залишивши сумку і пакет.

«Беручи до уваги характер діяння і спосіб його вчинення, суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та особу винного, суд приходить до висновку, що виправлення (обвинуваченого) можливе лише в умовах ізоляції від суспільства та йому слід призначити покарання у виді позбавлення волі. Разом з тим, враховуючи дані про особу обвинуваченого, те, що він свою вину визнав повністю, щиро розкаявся, сприяв слідству та суду, пом’якшуючі покарання обставини, наявність обтяжуючих покарання обставин, позицію потерпілого, який у визначенні покарання поклався на розсуд суду, суд вважає, що для досягнення мети покарання, …слід призначити покарання у виді позбавлення волі в мінімальному розмірі, передбаченому санкцією ч. 2 ст. 186 КК України», — йдеться у вироку суду, який ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
На Шепетівщині молодик вдарив матір дерев’яним бруском, а співмешканку порізав ножем
На Хмельниччині відеодокази спростували слова обвинуваченого
На Хмельниччині жінка роздрукувала водійське посвідчення та пред’явила його патрульним
Молодика із Шепетівщини оштрафували за пакет забороненої «зелені»
На Шепетівщині обмежили волю кривднику власної матері

Читайте у цій рубриці



Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
FacebookTelegramViberWhatsAppX