Шепетівчанин позивався до роботодавця, у якого навіть не працював

Шепетівчанин позивався до роботодавця, у якого навіть не працював

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області відмовив у позові шепетівчанина до приватного підприємства про встановлення факту перебування у трудових відносинах та зобов’язання внести до трудової книжки записи про прийняття на роботу та звільнення. Про це повідомила пресслужба суду.

У позові чоловік просив встановити факт трудових відносин з приватним підприємством на посаді охоронця з 9 серпня 2019 року по 15 жовтня 2019 року включно та зобов’язати директора підприємства внести до його трудової книжки записи про прийняття на роботу на посаду охоронця та про звільнення з посади.

Позивач пояснив, що центр зайнятості 9 серпня 2019 року направив його на це підприємство для працевлаштування охоронцем. Та, згідно з даними корінця направлення, на роботу його прийняли з 17 жовтня 2019 року. Він стверджує, що працював на підприємстві з моменту направлення, але записів у трудовій про це немає, і замість обіцяної зарплати в 6 тисяч гривень, отримав тільки 1370 гривень. За його підрахунками, ПП повинне сплатити йому 36800 гривень зарплати, 16 тисяч гривень матеріальної шкоди і 100 тисяч гривень — моральної шкоди.

Представник відповідача у суді пояснила, що 17 жовтня 2019 року на основі поданої позивачем напередодні заяви, підприємство видало наказ про прийняття його на роботу на посаду охоронцем. Того ж дня воно видало ще один наказ — про скасування попереднього, бо чоловік написав заяву, що не може приступити до виконання обов’язків через сімейні обставини. Таким чином, позивач не укладав трудового договору з підприємством, його не звільняли з роботи, як і не приймали, обов’язків він не виконував, тому зарплати не виплачували. Представниця підприємства вказала, що подані позивачем фото і відеозаписи не є належними, достовірними і достатніми доказами.

Суд зауважує, що на підтвердження заявлених вимог позивач надав копії особової картки працівника, направлення на обов’язковий попередній медичний огляд працівника, висновку медичної комісії з датою 22 серпня 2019 року, анкети співробітника підприємства, заяви про перерахування нарахованих в майбутньому коштів на його особисту карту в банку й інші документи, фотокопії графіків чергувань, витяги з журналів невідомого походження, але усі ці докази, крім висновку медичної комісії, не містять дати, підписів посадових осіб, штампів, печаток підприємства, фактично є бланками, заповненими і підписаними лише позивачем. Суд перевірив записи у журналах обліку наказів, проведення інструктажів, але будь-яких відомостей про позивача, крім зазначених відповідачем, там не було.

«Аналіз зазначених вище доказів не доводить факту перебування П. у трудових відносинах з ПП на посаді охоронця в період з 09.08.2019 року по 15.10.2019 року, а може лише свідчити його про бажання, підготовку документів для працевлаштування на роботу у вказане підприємство», — констатує суд.

Відтак суд дійшов висновку, що позивач не довів належними і допустимими доказами обставини, що підтверджують його перебування у трудових відносинах з відповідачем в період з 9 серпня 2019 року по 15 жовтня 2019 року включно.

Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині жінка втекла від свого кривдника і сховалася у родичів
На Хмельниччині чоловік підробив накази Держгеокадастру та вхопив собі кілька гектарів землі
На Хмельниччині цивільна дружина не дає засудженому чоловіку спілкуватися з дітьми
На Шепетівщині винуватець смертельної ДТП сплатить понад 2,5 млн грн родичам загиблих
На Хмельниччині вирок отримав душогуб, який зарізав сусіда
Водій не винен, але 150 тисяч гривень матері загиблого має сплатити: вирок суду на Хмельниччині

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині старенька жінка, аби захиститися від сина, змушена була звертатися в поліцію
У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
FacebookTelegramViberWhatsAppX