300 тисяч гривень моральної шкоди та 8 років позбавлення волі отримав 57-річний полончанин за вбивство кума

300 тисяч гривень моральної шкоди та 8 років позбавлення волі отримав 57-річний полончанин за вбивство кума

Полонський районний суд визнав винним 57-річного жителя Полонського району в нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), та призначив йому покарання — вісім років позбавлення волі. Крім того, на користь потерпілої стягнув 300 тисяч гривень моральної шкоди і 5680 гривень — майнової. Про це повідомила пресслужба суду.

«Призначаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, мотиви і причини, які призвели до скоєння ним цього кримінального правопорушення, його ставлення, дані про особу, зокрема участь в минулому в бойових діях, наявність державної нагороди, те, що він є особою з інвалідністю, а також сімейний та матеріальний стан, думку потерпілих», — зазначено у вироку.

Як встановив суд, увечері 3 листопада 2019 року обвинувачений прийшов до свого кума в селі Полонського району. Та спільне хмільне застілля закінчилося трагічно для обох: через ревнощі між нетверезими чоловіками почався конфлікт, в ході якого гість завдав господарю руками і ногами численних травм, у тому числі, смертельних.

У суді обвинувачений свою вину визнав частково. Розповів, що потерпілий його намагався вдарити першим, він, обороняючись, вдарив того у відповідь. Після бійки, каже, сам заснув за столом, коли ж прокинувся, кум був уже мертвим.

Суд не погодився із позицією захисника обвинуваченого, який просив перекваліфікувати дії його підзахисного на статтю 124 або ж статтю 128 Кримінального кодексу України, мовляв, той завдав тілесні ушкодження при перевищенні меж необхідної оборони, а також, можливо, з необережності.

«Такі версії обвинуваченого та його захисника спростовуються сукупністю вищенаведених доказів, зокрема, висновками судово-медичних експертиз та роз’ясненнями експерта, котрі об’єктивно вказують на те, що для потерпілого було нанесено щонайменше п’ять ударних травмуючих дій тупими твердими предметами, а відтак беззаперечно свідчать, що (обвинувачений) умисно, із мотивів раптово виниклих між ним та (потерпілим) неприязних відносин, завдав останньому щонайменше п’ять ударів руками і ногами із значною силою у життєво важливі органи, та саме від цих ударів у потерпілого виникли вище перелічені тілесні ушкодження, від яких настала його смерть», — ідеться у вироку суду.

Також суд зауважує, що як встановлено в ході судового розгляду, під час конфлікту потерпілий був в стані сильного алкогольного сп’яніння, тому він не міг становити будь-якої загрози опоненту.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
На Хмельниччині тричі за добу палали житлові будинки
На Шепетівщині пасажирка намагалася допомогти водієві у незаконний спосіб
На Хмельниччині 42-річний чоловік підпоїв та зґвалтував дівчинку
Чоловік із Шепетівки отримав вирок за зберігання особливо небезпечної речовини у великих розмірах

Читайте у цій рубриці



Із сусідньої з Хмельниччиною області постачали граніт на пам’ятники «хорошим» рашистам
На Шепетівщині п’яний водій автобуса наробив біди і втік
На Хмельниччині є пошкодження внаслідок нічної атаки росіян
На Хмельниччині патрульні шукали жінку, що загубилася
Цієї ночі вогонь наробив біди у будинку в Шепетівці
На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
FacebookTelegramViberWhatsAppX