Екшен у Шепетівському районі розпочався із мордобиття, а закінчився підпалом

Екшен у Шепетівському районі розпочався із мордобиття, а закінчився підпалом

Шепетівський суд виніс вирок обвинуваченим у побитті та підпалі будинку, вчиненими на початку травня. Про це повідомила прес-служба суду.

Екшен у Шепетівському районі розпочався із мордобиття, а закінчився підпалом

Отож, Шепетівським міськрайонним судом ухвалено вирок, яким визнано винуватими М. у вчиненні кримінальних правопорушеннь, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб), ч. 2 ст. 186 КК України (грабіж, поєднаний з насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого), ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило тяжкі наслідки). Призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців. На підставі ст. 75 КК України звільнено М. від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки; К. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб) та ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення чужого майна, вчинене шляхом підпалу, що спричинило тяжкі наслідки), призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 років. На підставі ст. 75 КК України звільнено К. від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

З вироку слідує, що 02 травня 2019 року М., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в громадському місці, з хуліганських спонукань, умисно, кулаком наніс удари по капоту автомобіля, після чого наніс кулаками удари в голову потерпілого Л., який вийшов з кафе.

Після того, М. вже разом К., який теж перебував в стані алкогольного сп’яніння, попередньо домовившись, умисно, знаходячись біля зупинки громадського транспорту, порушуючи громадський порядок, з хуліганських спонукань, умисно кулаками та ногами почали наносити потерпілому Р. удари в різні частини тіла, заподіявши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Продовжуючи свої діяння, М. перебуваючи біля магазину, умисно наніс удари потерпілому Д., спричинивши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості. Після чого викрав у потерпілого мобільний телефон, завдавши йому майнової шкоди на суму 1303,33 грн.

Далі, М. і К. попередньо домовившись, на автомобілі почали переслідування потерпілого Д., у якого хотіли з’ясувати код доступу до викраденого телефону. Під’їхали до будинку сільської жительки, де, на їх думку, перебував потерпілий, з’ясувавши, що потерпілого Д. не має в будинку, М. запропонував К. підпалити будинок. Після чого К. проник до будинку, та здійснив підпал.

В результаті пожежі знищено будинок та усе майно, що було в ньому.

У судовому засіданні обвинувачені повністю визнали себе винними у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень. У скоєному щиро покаялися, висловили жаль з приводу вчиненого, попросили вибачення у потерпілих та просили суворо не карати. На стадії досудового розслідування повністю добровільно відшкодували завдані потерпілим збитки.

До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом.

Призначаючи покарання обвинуваченим, суд входив із загальних засад призначення покарання відповідно до ст. 65 КК України та врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, пом’якшуючі та обтяжуючі покарання обставини, особи винних, позицію потерпілих щодо виду покарання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому сталася смертельна ДТП: водій зіткнувся з електроопорою
У сусідній із Хмельниччиною області умисно підпалювали спецобладнання «Укрзалізниці»
На Хмельниччині травмувався 68-річний велосипедист
Лезо зламалося, а він і далі продовжив наносити удари: на Хмельниччині через ревнощі ледь не вбили чоловіка
У Судилківській громаді провели рейд «Діти вулиці»
На Хмельниччині під час зіткнення з деревом постраждала водійка з Тернополя та її двоє пасажирів

Читайте у цій рубриці



Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
FacebookTelegramViberWhatsAppX