П’яного водія, який на автобусній зупинці в Нетішині збив 2 жінок, позбавили волі на три роки

П’яного водія, який на автобусній зупинці в Нетішині збив 2 жінок, позбавили волі на три роки

Визнати винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжкі тілесні ушкодження) та частиною 1 статті 135 (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан) Кримінального кодексу України та призначити остаточне покарання у виді 3 років ув’язнення з позбавлення права керувати транспортним засобом на три роки. Крім того, підсудний повинен відшкодувати потерпілій, яка отримала тяжкі тілесні ушкодження, 258579 гривень моральної і матеріальної шкоди, ще по 20 тисяч гривень моральної шкоди — її дітям. Такий вирок виніс Нетішинський міський суд 25-річному жителю м. Острог Рівненської області. Про це повідомила прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Автоаварія сталася у Нетішині зранку 1 листопада 2015 року. Молодий чоловік нетверезим сів за кермо батьківського «ВАЗу» та в центрі міста на швидкості переїхавши «лежачого поліцейського», втратив керованість автомобілем, у якого до того ж була несправна гальмівна система, — та виїхав за межі проїзної частини у бік автобусної зупинки, де стояли люди. Збивши двох жінок, водій, не вийшовши з авта, попрямував додому в Остріг.

Унаслідок ДТП одна потерпіла отримала травми легкого ступеня тяжкості, а от другій пощастило менше: після одержаних тяжких тілесних ушкоджень вона майже рік була прикута до ліжка, перенесла кілька операцій і стала інвалідом.

У суді обвинувачений свою вину визнав частково і лише за ч. 2 ст. 286 КК України. Пояснив, що дійсно після пиятики у нічному клубі сів за кермо автомобіля. Що сталося, достеменно не пам’ятає, лише — що виїхав на зустрічну смугу, втратив керованість автомобілем і «влетів» у людей на зупинці. І не погодився із кваліфікацією тяжкості отриманих потерпілою тілесних ушкоджень.

А от доказів того, що він лишив потерпілих у небезпечному для їхнього життя стані, стверджував, взагалі немає. Оскільки на зупинці було багато людей, які почали агресивно поводитися, стукати по легковику, тому він поїхав додому, щоб уникнути самосуду.

Потерпілі у суді наполягали на суворому покаранні винуватця, бо за понад 3 роки після скоєного, він не розкаявся, не відшкодував завданої шкоди та жодного разу не поцікавився їхнім станом здоров’я.

Дослідивши висновки судово-медичних та інженерно-транспортних експертиз, матеріали справи, заслухавши покази свідків та інших учасників процесу, Нетішинський міський суд прийшов до висновку про правильність кваліфікації інкримінованих злочинів і про винуватість у них підсудного.

— На переконання суду, виправлення та перевиховання Д. не можливе за допомогою інституту звільнення від відбування покарання з випробуванням. У такому випадку мета покарання не може бути досягнута. Призначення покарання у виді реального позбавлення волі внесе корективи в соціально-психологічні властивості обвинуваченого, нейтралізує негативні настанови та змусить додержуватись положень закону про кримінальну відповідальність і позбавить можливості вчиняти нові злочини, — констатує суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Мешканця Шепетівщини, який не прибув до військкомату, позбавили волі
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
Серед білого дня на Шепетівщині сталася моторошна ДТП

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
У Хмельницькому молодий водій збив пішохідку
На Хмельниччині засуджений зізнався, що переносив по території колонії наркотики
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Хмельниччині посадовець вимагав хабарі за утилізацію небезпечних відходів
FacebookTelegramViberWhatsAppX