Боржника за світло з Хмельниччини розшукали «Дніпровські електромережі»

Боржника за світло з Хмельниччини розшукали «Дніпровські електромережі»

На початку року представник АТ«ДТЕК Дніпровські електромережі» звернувся до Полонського районного суду з позовом про відшкодування заборгованості за спожиту, але недообліковану електричну енергію, внаслідок порушення споживачами Правил користування електричною енергією для населення. Про це повідомила прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Позивач пояснив:

«Обоє відповідачів — чоловік та жінка — споживачі Криворізького РЕМ. У листопаді 2016 року представники енергопостачальної компанії за адресою їхнього проживання зафіксували порушення пункту 48 Правил користування електроенергією — «Використання недооблікованої електричної енергії шляхом самовільного підключення до електричної мережі енергопостачальника з порушенням схеми обліку поза засобом обліку. Самовільне підключення виконане шляхом накиду дроту на ЛЕП 0,4 кВ і заведено до струмоприймачів споживача з метою безоблікового споживання електроенергії». У результаті відповідачам нарахували вартість недооблікованої електроенергії на суму 5139 гривень 21 коп. Але прохання енергетиків відшкодувати борг залишалися поза увагою, тому стягнути гроші солідарно з обох боржників просять суд».

Чоловік-відповідач, що нині зареєстрований у Полонському районі, у судове засідання не з’явився, але подав заяву з проханням розглядати справу без нього, позовні вимоги визнав. А от жінка про себе знати не дала, хоча була повідомлена належним чином.

«За даних обставин, неодноразові неявки відповідача в судове засідання суд розцінює як намір затягування розгляду справи, що суперечить вимогам ст. 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод від 1950 року», — робить висновок суд.

Відповідно до п. 48 ПКЕЕн, побутовий споживач несе відповідальність за порушення правил користування електричною енергією, розкрадання електричної енергії у разі самовільного підключення до електричних мереж і споживання електричної енергії без засобів обліку, прострочення терміну внесення платежів за електричну енергію. А згідно зі статтею 611 Цивільного кодексу України, у разі порушення зобов’язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, відшкодування збитків.

«Оскільки в судовому засіданні доведено факт порушення Ш. та С. взятих на себе зобов’язань щодо користування електричною енергією відповідно до ПКЕЕн, факти такого порушення зафіксовано у визначеному законом порядку, АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» доведено в судовому засіданні правомірність нарахування розміру збитків завданих енергопостачальнику в результаті самовільного підключення відповідачів до електромережі, тому суд, надавши оцінку всій сукупності доказів, досліджених в судовому засіданні на предмет їх належності, допустимості, достовірності та достатності, вважає за необхідне стягнути в солідарному порядку на користь АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» 5139 грн 21 коп в рахунок відшкодування вартості недооблікованої електричної енергії внаслідок порушення ПКЕЕн», — ідеться у рішенні Полонського районного суду.

Рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до Апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 
У селі на Полонщині горів житловий будинок
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Нічна гроза та пориви вітру знеструмили частину Хмельниччини
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години

Читайте у цій рубриці



У колонію на Хмельниччині надіслали помідори із «сюрпризом»
На Шепетівщині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Заступник мера привласнив майже мільйон бюджетних коштів: інцидент у сусідній з Хмельниччиною області
Судитимуть водія, з вини якого на Шепетівщині постраждали люди
На Хмельниччині на хабарі взяли голову ВЛК
Аферисти, використовуючи поширені схеми, виманили в мешканців Хмельниччини майже 120 тисяч гривень
FacebookTelegramViberWhatsAppX