У Шепетівці оштрафували власника кафе-бару, в якому перебували неповнолітні

У Шепетівці оштрафували власника кафе-бару, в якому перебували неповнолітні

У Шепетівському міськрайонному суді Хмельницької області розглянули справу про притягнення до адміністративної відповідальності підприємця за ч. 1 ст. 180–1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Мова йде про порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Суд встановив:

Довідка

Статтею 20–1 Закону України «Про охорону дитинства» врегульовано особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, і визначено, що діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у таких закладах лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

«…, будучи ФОП, здійснюючи свою діяльність у кафе-барі, всупереч вимогам ст. 20–1 Закону України «Про охорону дитинства» 12 січня 2024 року після 22 години допустив перебування неповнолітніх дітей без супроводу батьків чи іншого законного представника, чим порушив встановлений законом порядок перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг. Вказаними діями вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 180–1 КУпАП».

Підприємець у судовому засіданні вину визнав повністю, підтвердив обставини, викладені у протоколах, щиро розкаявся у вчиненому.

Вивчивши матеріали справи, суд постановив:

«… визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 180–1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 (триста сорок) гривень. Стягнути на користь держави 605 (шістсот п’ять) гривень 60 копійок судового збору. Постанову суду звернути до виконання протягом трьох місяців з дня набрання нею законної сили».

Постанова може бути оскаржена особою, щодо якої її винесено, до Хмельницького апеляційного суду через Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області протягом десяти днів з дня її винесення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Розстріл поліцейських у сусідній із Хмельниччиною області: викрили двох військових, які допомогли нападникам
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
FacebookTelegramViberWhatsAppX