У Шепетівці винуватець ДТП, в якій тяжко травмувалася дитина, отримав вирок

У Шепетівці винуватець ДТП, в якій тяжко травмувалася дитина, отримав вирок

Автоаварія сталася 20 лютого 2020 року у місті Шепетівці: водій автомобіля «FIAT», не переконавшись у безпечності маневру, почав розвертатися з вулиці Судилківської в напрямку вулиці Героїв Небесної Сотні й, не давши дорогу попутному «OPEL», зіткнувся з ним.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди найбільше постраждав неповнолітній син водія «OPEL», що з братом сидів позаду. У нього медики діагностували закриту черепно-мозкову травму (тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя в момент заподіяння). Його тато отримав тупу закриту травму грудної клітки з переломом ребра та забоєм легені (тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості), а мати — легкі тілесні ушкодження.

Під час судового розгляду справи обвинувачений попросив пробачення в потерпілих, повністю визнав свою вину у порушенні ПДР, пояснив, що поспішав у аптеку й перед розворотом подивився лише в бокове дзеркало. Просив суворо не карати та не позбавляти водійських прав, оскільки має інвалідність, пов’язану з порушенням опорно-рухового апарату.

Щире каяття, добровільне часткове відшкодування потерпілим завданої злочином моральної шкоди суд визнав обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченому. Також при обранні виду й міри покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є необережним тяжким, вік обвинуваченого, стан його здоров’я, тверезість за кермом, майновий стан, наслідки, що настали, характер порушень правил безпеки дорожнього руху, його ставлення до вчиненого, позицію потерпілих, які просили не позбавляти його волі.

Таким чином Шепетівський міськрайонний суд визнав 54-річного водія з Шепетівки винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим середньої тяжкості та тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України), й призначив йому покарання — 3 роки ув’язнення (від відбування якого звільнив, встановивши 1 рік іспитового строку) з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. Крім цього, стягнув з нього на користь потерпілих матеріальну й моральну шкоду.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Розстріл поліцейських у сусідній із Хмельниччиною області: викрили двох військових, які допомогли нападникам
Лікарка з Хмельниччини оформила інвалідність дитині за хабар: суд виніс вирок
FacebookTelegramViberWhatsAppX