Чоловік, який підірвав своїх рідних на Шепетівшині, просив пом’якшити запобіжний захід

Чоловік, який підірвав своїх рідних на Шепетівшині, просив пом’якшити запобіжний захід

Нещодавно 40-річний житель міста Славути, що у Шепетівському районі, підірвав у квартирі гранату типу Ф-1: під час сварки висмикнув з боєприпасу кільце з чекою та кинув його у бік батька й брата. Унаслідок вибуху усі троє отримали поранення. Молодшого брата підозрюваного медикам вдалося врятувати, його батько від отриманих травм помер у реанімації.

Походження гранати наразі встановлюється. Слідчі зауважили, що ні підозрюваний, ні потерпілі стосунку до військової служби не мають. Тоді 40-річному славутчанину обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згодом ухвалу про обрання підозрюваному найсуворішого запобіжного заходу оскаржив захисник, просив застосувати до нього домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Зазначив, що підозра про вчинення кримінальних правопорушень необґрунтована — у матеріалах справи немає доказів того, що чоловік хотів умисно вбити родичів. На його думку, забезпечити належну процесуальну поведінку може й більш м’який запобіжний захід.

Такі твердження захисту колегія суддів визнала неспроможними, позаяк, за матеріалами справи, підозрюваний не має міцних соціальних зв’язків, раніше судимий, підозрюється у вчиненні тяжкого та особливо тяжкого злочинів під час іспитового строку, йому може бути призначено покарання у виді позбавлення волі до 15 років чи довічно й з метою його уникнення він може переховуватися від слідства й суду, а також впливати на сусідів-свідків.

«З наведених підстав колегія суддів вважає, що прокурором доведено наявність ризиків в поведінці підозрюваного, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, яким слідчий суддя дав належну правову оцінку. Застосування до підозрюваного більш м’якого запобіжного заходу, не пов’язаного із взяттям під варту, а саме — домашнього арешту, не буде достатнім для запобігання ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, та не забезпечить виконання підозрюваним процесуальних обов’язків», — зазначив апеляційний суд та відхилив апеляційну скаргу захисника.

Таким чином ХАС залишив без змін ухвалу слідчого судді Шепетівського міськрайонного суду — підозрюваний у незаконному придбанні, носінні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України), у закінченому замаху на вбивство двох осіб, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох (ч. 2 ст. 15 п. 1 п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві, вчиненому способом, небезпечним для життя багатьох людей (п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), залишається під вартою до 5 липня 2023 року.

Довідково

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У нацпарку на Шепетівщині розмістили вулики Фабра
Приватизація будинку побуту, розширення міського центру ПМСД та гуманітарна допомога з Німеччини: у Шепетівці відбулася сесія міськради
Жінці із Шепетівщини, яка вколошкала чоловіка, суд виніс вирок
Жінку із Шепетівщини ошукали на популярному інтернет-сайті
На війні обірвалося життя штаб-сержанта із Шепетівщини
Захисник із Шепетівщини під час виконання бойового завдання втратив усі документи

Читайте у цій рубриці



Засудили жителя Полтавщини, який «відзначився» у Хмельницькому
У сусідній із Хмельниччиною області на коліях загинула жінка
На Хмельниччині судили жінку, яка справила природні потреби перед дверима поліції
На Хмельниччині є летальний випадок від кашлюка: захворюваність набирає обертів
На Хмельниччині шахрай представився поліцейським
На Хмельниччині чоловік перевів на картку афериста усі заощадження
FacebookTelegramViberWhatsAppX