Росіянин, який проживає на Хмельниччині, та закликав до повалення влади, отримав реальну міру покарання

Росіянин, який проживає на Хмельниччині, та закликав до повалення влади, отримав реальну міру покарання

Хмельницький апеляційний суд залишив без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду від 1 березня 2022 року обвинуваченому у розповсюдженні матеріалів із закликами до захоплення державної влади, вчинені з використанням засобів масової інформації (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу України), а його апеляційну скаргу — відхилив. Про це повідомив Хмельницький апеляційний суд на своїй сторінці у фейсбуці.

За вироком, 55-річний громадянин Республіки Казахстан, росіянин, що понад 10 років мешкає на Хмельниччині, у соцмережі «Одноклассники» розповсюджував матеріали, що містять заклики до насильницького захоплення державної влади України шляхом відсторонення представників центральних органів державної влади від виконання їхніх повноважень та передачу влади народові.

У листопаді 2021 року на своїй сторінці в «Одноклассниках» він розмістив три публікації із закликом до повалення центральної державної влади України, яку називав «бандерівською хунтою», й до створення на території держави утворень на зразок так званих «Л/ДНР».

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним в інкримінованому злочині й призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла.

Підсудний оскаржив вирок до апеляційного суду, просив пом’якшити призначене покарання — звільнити від його відбування з випробуванням на 3 роки іспитового строку (застосувати статтю 75 Кримінального кодексу України).

На його думку, суд першої інстанції не повною мірою врахував, що він свою вину у вчиненому визнав повністю, щиро розкаюється, з 2011 року проживає в Україні з дружиною та її дітьми.

Суддівська колегія апеляційного суду уважає, що ці аргументи не заслуговують на увагу, оскільки не відповідають фактичним обставинам кримінального провадження та не ґрунтуються на вимогах закону України про кримінальну відповідальність. Місцевий суд, обираючи вид та строк покарання апелянту, правильно врахував ступінь тяжкості злочину, обставини, що пом’якшують покарання, — визнання вини, щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, дані про особу обвинуваченого (зокрема негативні характеристики за місцем проживання та відсутність судимостей), конкретні обставини справи.

«Враховуючи особу обвинуваченого, наявність інших обставин кримінального провадження згідно з вимогами КК, колегія суддів приходить до переконання про недоцільність звільнення [обвинуваченого] від реального відбування призначеного судом першої інстанції покарання з випробуванням, як про це поставлене питання у його апеляційній скарзі», — констатує ХАС.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині водій переконував суд, що він вдавав вживання алкоголю
На Хмельниччині власник «Мерседеса» судився із комунальниками
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Очільника громади на Хмельниччині звинуватили у правопорушеннях, пов’язаних з корупцією
На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США
Злочинність є навіть у тій громаді Хмельниччини, де всі добре один одного знають

Читайте у цій рубриці



Чоловік з Хмельниччини втратив 53 тисячі гривень, перейшовши за посиланням про надання міжнародної фінансової підтримки
На Хмельниччині п’яний відрубав голову собаці та виставив фото у соцмережі
Відпочинок у розважальному закладі Шепетівки для одного з відвідувачів закінчився важкими травмами голови
На Хмельниччині водій переконував суд, що він вдавав вживання алкоголю
Настоятель храму Шепетівської єпархії УПЦ (МП) вихваляв путіна перед вірянами
На Шепетівщині чоловік трактором зачепив дуб, внаслідок чого загинули двоє
FacebookTelegramViberWhatsAppX