У пологові будинки Хмельниччини передали ноутбуки, аби батьки змогли отримати послугу «єМалятко»

У пологові будинки Хмельниччини передали ноутбуки, аби батьки змогли отримати послугу «єМалятко»

Все більше адміністративних послуг для українців стають доступними в онлайн форматі. Це значно спрощує процедуру їх надання, економить час для громадян та дозволяє значно зменшити кількість паперів, які раніше потрібно було надавати для отримання довідки чи свідоцтва. З 2020 року завдяки запровадженню комплексної послуги «єМалятко» батькам новонароджених стало простіше оформити усі необхідні документи, пов’язані з реєстрацією народження та оформленням виплат, а від жовтня ця послуга стала доступна також і в онлайн форматі — на порталі «Дія». Про це йдеться на сайті Хмельницької ОДА.

Вчора, 31 грудня, радник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін передав керівникам Хмельницького обласного та міського перинатальних центрів ноутбуки, аби батьки новонароджених мали змогу скористатися послугою «єМалятко» ще в пологовому будинку. Таку ж техніку отримають також відповідні медичні заклади у Віньківцях, Волочиську, Дунаївцях, Кам’янці-Подільському, Красилові, Летичеві, Нетішині, Теофіполі, Чемерівцях та Ярмолинцях. Ноутбуки для самостійного замовлення послуги надані за сприяння Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, та Асоціації «IT Ukraine», яка об’єднує сервісні ІТ-компанії в Україні.

Як зауважив Сергій Тюрін, надана можливість є дуже важливою і корисною саме сьогодні, коли під час пандемії COVID-19 батькам необхідно мінімізувати спілкування з сторонніми та відвідування різних організацій.

Ноутбуки планують розмістити безпосередньо в післяпологових відділеннях, де мами новонароджених зможуть заповнити необхідні форми онлайн, за потреби скориставшись інструкціями чи допомогою медперсоналу.

У пологові будинки Хмельниччини передали ноутбуки, аби батьки змогли отримати послугу «єМалятко»

В рамках послуги «єМалятко» батьки отримають доступ до 9 послуг: двох базових (обов’язкових) та 7 — на вибір батьків. Базові послуги — це державна реєстрація народження та визначення походження дитини. Послуги на вибір — призначення допомоги при народженні; реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР); визначення належності дитини до громадянства України; реєстрація місця проживання дитини; призначення допомоги багатодітним сім’ям. На третю і кожну наступну дитину в сім’ї ви отримуватимете по 1700 грн щомісячно до досягнення нею 6-ти років; внесення інформації про дитину до Реєстру пацієнтів. Незабаром також можна буде здійснити оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

Для подання заяви онлайн батькам потрібно мати номер медичного висновку про народження дитини та кваліфікований електронний підпис (КЕП). Рішення про держреєстрацію народження буде ухвалено не пізніше наступного робочого дня, а відповідне повідомлення з’явиться в кабінеті громадянина та надійде на електронну пошту. Готове свідоцтво про народження можна буде отримати у відділі ДРАЦС чи поштою.

Нагадаємо, днями Шепетівський ДРАЦС вперше надав послугу «Е-малятко».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
Якими рідкісними іменами нарекли дітей з Хмельниччини минулого року
У 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним
На Шепетівщині новонароджене маля захисника стало першим у громаді
У Шепетівській лікарні в новому році першим на світ з’явився хлопчик
У Нетішині з пологового зустріли новонародженого сина загиблого Героя

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX