На Хмельниччині найбільше подорожчали курси водіїв

На Хмельниччині найбільше подорожчали курси водіїв

Споживчі ціни Індекс споживчих цін за січень–жовтень становив 102,9 %. Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,1 %.

Найбільше підвищились ціни на крупи гречані (на 28,1 %), цукор (на 23,2 %) та фрукти (на 15,1 %). У межах 7,7–3,0 % подорожчали маргарин, соуси, приправи, безалкогольні напої, соняшникова олія, кондитерські вироби з цукру та борошна, яловичина, риба і продукти з риби, пшеничне борошно, кисломолочна продукція, сири, хліб, крупи манні, пластівці вівсяні, на 1,5– 0,4 % — свинина, масло, сало, макаронні вироби. Водночас овочі та пшоно подешевшали на 27,6 % та 21,6 % відповідно, м’ясо птиці, молоко, рис, сметана, яйця — на 5,5–0,8 %.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 8,8 %: на тютюнові вироби — на 17,7 %, алкогольні напої — на 1,5 %.

Одяг та взуття подорожчали на 0,9 %, у тому числі, взуття — на 1,9 %, ціни на одяг, навпаки, знизилися на 0,1 %. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 10,0 %, з них плата за природний газ збільшилась на 28,4 %, каналізацію — на 21,5 %, водопостачання — на 16,4 %. Крім того, оренда житла, його утримання та ремонт додали в ціні 5,7 % та 3,7 % відповідно.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 6,1 % зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 7,2 %. Ціни на амбулаторні послуги збільшились на 5,0 %, послуги лікарень — на 1,8 %. Ціни на транспорт у цілому зросли на 0,2 %, зокрема, курси водіїв подорожчали на 35,4 %, транспортні засоби, шини для легкових автомобілів, обслуговування та ремонт власних транспортних засобів — на 12,5–5,4 %, послуги автостоянок, проведення технічного обслуговування автомобілів, транспортні послуги — на 1,8–0,9 %. При цьому ціни на паливо та мастила знизились на 16,0 %. З інших товарів та послуг підвищення цін відбулось на фінансові послуги, послуги освіти, ювелірні вироби із золота, у сфері зв’язку, на товари та послуги для особистого догляду — на 15,2–5,6 %, на харчування поза домом, страхування особистого транспорту, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла — на 3,6–0,6 %. Поряд з цим на 3,8 % знизились ціни у сфері відпочинку та культури, у тому числі, на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації на 15,2 %.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
На Хмельниччині діти вже місяць сидять без світла в будинку: батьки не відреагували на заклики поліції 
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
На Хмельниччині поліцейські виявили підлітків, які вживали алкоголь та курили: протоколи будуть направлені до суду
Нічна гроза та пориви вітру знеструмили частину Хмельниччини
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Хмельниччини побільшало хворих на сальмонельоз та гострі кишкові інфекції
На Хмельниччині молоде подружжя після РАЦу відразу вирушило в міграційну службу
Скільки на Хмельниччині посіяли цукрового буряка
У Шепетівці можуть відкрити один із офісів Всеукраїнської економічної платформи
Агентка фсб із Хмельниччини оскаржувала вирок: що вирішив суд
Бригадний генерал Нацгвардії відвідав Хмельниччину
FacebookTelegramViberWhatsAppX