Хто конвоює жінок-підсудних у Хмельницькому

Хто конвоює жінок-підсудних у Хмельницькому

Однією з функцій та завдань військової частини 3053 Національної гвардії України, що у місті Хмельницькому, є конвоювання, екстрадиція та охорона осіб, узятих під варту і засуджених до позбавлення волі. Такі службово-бойові завдання пов’язані з підвищеним ризиком для здоров’я та життя, тому зазвичай виконуються переважно чоловіками, що пройшли відповідну підготовку та постійно підтримують високий професійний рівень.

Хто конвоює жінок-підсудних у Хмельницькому

Але нерідко й жінки-військовослужбовці певних підрозділів залучаються до завдань з конвоювання у випадках, якщо підсудною або засудженою є теж жінка. Коли із слідчого ізолятора до судової установи потрібно конвоювати підсудну жінку, у склад варти залучаються військовослужбовці-жінки для виконання службово-бойового завдання. У такому випадку вдається забезпечити якісний прийом підсудної та забезпечення її прав та гідності.

— Транспортування й супровід, тобто конвой, спецконтингенту жіночої статі має свою специфіку, яка вимагає виконання певних дій та правил стосовно жінки-підсудної або засудженої, які уповноважена виконувати лише військовослужбовець-жінка у складі конвою, — зазначає помічниця начальника варти з конвоювання екстрадиції та охорони підсудних Яна. — Ми, жінки-конвоїри, вирушаючи у варту, озброюємося, екіпіруємося, виїжджаємо до слідчого ізолятора, де приймаємо, після належних дій жінок-підсудних та доставляємо їх до судових установ, а після закінчення судових процесів конвоюємо у зворотному напрямку.

Хто конвоює жінок-підсудних у Хмельницькому

Виконання службово-бойових завдань з конвоювання — справа відповідальна та небезпечна, що вимагає високого професіоналізму, витримки, сміливості, сильного характеру, тобто, певного набору рис та якостей, необхідних для її виконання. Тому жінки-військовослужбовці Хмельницького батальйону Нацгвардії, яких зараз 6, уже більше трьох років несуть службу з конвоювання та підтримують гендерні права підсудних, цим самим підвищуючи ефективність та довіру до правоохоронного компоненту.

Хто конвоює жінок-підсудних у Хмельницькому

— Бувають випадки, коли доводиться виїжджати на особливу варту — конвоюємо жінку, засуджену до довічного позбавлення волі. Це потребує певного психологічного налаштування, зібраності, підвищеної уважності, дуже добре налагодженої командної роботи… Без цього ніяк, — ділиться Яна, — сьогодні була саме така варта. Зазвичай, жінки-підсудні схильні більше довіряти та співпрацювати з конвоїрами-жінками. Але мусимо кожної миті бути дуже уважними і пильними, ніщо не має відволікати уваги ні на секунду від безпосереднього виконання того, що робиш у конкретний момент.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
Чоловік через ревнощі познущався над могилою військового: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
На Хмельниччині міграційники оформили нову ID-картку для пораненого військовослужбовця
У Шепетівці попрощалися зі снайпером, який був взірцем мужності й патріотизму

Читайте у цій рубриці



Дівчину, яку дістали з-під завалів у Хмельницькому, відвідали її янголи-охоронці
Дивну намазку для бутербродів передали засудженому на Хмельниччині
Топ 10 новинних сайтів Хмельницького
На Хмельниччині через пориви вітру знеструмлено 96 населених пунктів
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
FacebookTelegramViberWhatsAppX