Понад 160 хмельничан у січні уклали контракт зі Збройними силами України

Понад 160 хмельничан у січні уклали контракт зі Збройними силами України

Військовий фах сьогодні є престижним і почесним у суспільстві, тож чимало мешканців Хмельниччини приймають рішення пов’язати своє життя з армією, стати захисником своєї Батьківщини.

Так, протягом минулого року одягти військові однострої вирішили більш ніж 1670 подолян, які проходитимуть службу у різних військових частинах на солдатських та сержантських посадах. І вже у січні поточного року до служби в армії долучилися ще 162 мешканця Хмельниччини.

— Є серед них і ті, які вже мають досвід служби та участі в бойових діях, але чимало й таких, які ще не мали справи з армією. Тож здебільшого ті, хто укладають контракт, відправляються на тримісячне навчання до навчальних центрів Збройних Сил України, — зауважив Олег Попович, начальник відділу комплектування та призову (підготовки до військової служби) — заступник військового комісара Хмельницького ОВК.

Примітно, що серед бажаючих служити українському народу у війську побільшало жінок. Серед минулорічних рекрутів їх було близько двох сотень, а у січні контрактниками стали 35 подолянок, тобто приблизно п’ята частина від загальної кількості.

Сьогодні військові комісаріати області чекають на чоловіків та жінок, охочих укласти контракт, як з досвідом служби так і за його відсутністю. Тут готові запропонувати широкий перелік вакансій офіцерського, сержантського та рядового складу за різними військовими спеціальностями — стрілець, снайпер, танкіст тощо. Водночас на військовій службі є можливість реалізувати свої цивільні навики чи раніше отриману освіту, наприклад, на посадах медиків, кухарів, діловодів, фінансистів, водіїв та інших.

Пріоритетними для комплектування завжди залишаються військові частини десантно-штурмових військ, для прикладу 80-та окрема десантно-штурмова бригада, підрозділи якої розташовані у Львівській та Чернівецькій області. Також посади для військовослужбовців за контрактом пропонуються і в частинах сухопутних військ, а це 44 окрема артилерійська бригада, яка дислокується у Тернополі, 14-та окрема механізована бригада імені князя Романа Великого, що на Волині, 24-та окрема механізована бригада імені Короля Данила, що на Львівщині тощо.

Грошове забезпечення солдата першого місяця служби у частинах десантно-штурмових військ, гірсько-піхотних та морської піхоти складає від 12000 грн, в інших — від 10200 грн. Військовослужбовці зазначених категорій отримують більше у зв’язку зі специфікою виконання завдань, але й при відборі на службу до кандидатів ставляться більш високі вимоги. В районі операції Об’єднаних сил військові отримують додатково 17000 грн, перебуваючи на першій лінії, та 6500 грн — на другій.

Загалом, розмір грошового забезпечення військовослужбовця залежить від вислуги, звання та займаної посади. До прикладу, у військових частинах вказаних елітних категорій командир роти отримує в середньому від 18500 грн в пункті постійної дислокації та від 35500 грн на передовій у зоні ООС. В інших відповідно від 16000 грн та від 33000 грн.

Також слід звернути увагу на те, що військовослужбовці отримують підйомну допомогу при укладанні контракту, щорічні виплати на оздоровлення, а також на вирішення соціально-побутових питань. Для них передбачене безкоштовне речове забезпечення, медичні послуги та санітарно-курортне лікування. Військовослужбовці контрактної служби у військових частинах безкоштовно забезпечуються щоденним триразовим харчуванням. Проживання в гуртожитках також є безкоштовним, а в разі оренди житла, виплачується компенсація за піднайом. Маючи достатню вислугу років, військовослужбовці раніше за цивільних йдуть на пенсію, рівень якої також є вищим.

Окрім цього, контрактник має ще низку різних переваг: від пільг на комунальні послуги і до участі в міжнародних миротворчих місіях, про які детально можна дізнатись у військових комісаріатах.

До цього слід додати, що сьогодні українська армія постійно змінюється і вдосконалюється, переходячи на стандарти НАТО.

Та головне, кожен, хто сьогодні стає на шлях військової служби, обирає справді почесну й дуже потрібну сьогодні нашій державі професію і високе звання захисника України.

Отже, наразі вдалий час, аби прийняти вольове рішення і розпочати військову кар’єру. Задля цього необхідно зробити лише кілька кроків, а саме: звернутись до військкомату, пройти співбесіду, підтвердити придатність за станом здоров’я та визначитись щодо майбутньої спеціальності та місця служби.

Більше інформації щодо служби за контрактом отримайте у Хмельницькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 64, тел. (0382) 72-05-13, або зверніться до військового комісаріату за місцем проживання чи перебування на військовому обліку.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання
Потужне підсилення технікою отримали захисники з Хмельниччини
На Хмельниччині десятки тисяч гривень повинен сплатити військовий, який був нетверезим на службі
Бригади із Хмельниччини відновлювали електромережі на Миколаївщині після стихії
Роботи так і не були виконані: на Хмельниччині полковника запідозрили у розтраті коштів

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX