Хмельницький таксист добився у суді 340 гривень штрафу, замість позбавлення права керування на 1 рік

Хмельницький таксист добився у суді 340 гривень штрафу, замість позбавлення права керування на 1 рік

До Хмельницького апеляційного суду зі скаргою на постанову Хмельницького міськрайонного звернувся водій однієї з міських служб таксі. Тією постановою суд визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та наклав стягнення, на 1 рік позбавивши права керування ТЗ. Про це повідомила прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Апелянт переконаний: постанова упереджена і незаконна, тому її слід скасувати, а провадження у справі закрити через відсутність у його діях складу адмінправопорушення. На думку апелянта, суд першої інстанції не дослідив усіх обставин справи, поклавши в основу обвинувачення свідчення потерпілої, яку він вважає винною у ДТП.

Також пояснює, що Хмельницький міськрайонний суд, накладаючи найбільш суворе стягнення, не взяв до уваги, що він має на утриманні двох неповнолітніх дітей, а керування автомобілем — єдиний заробіток для утримання сім’ї.

Попри те, що апелянт винним себе не визнає, його вина доведена зібраними й дослідженими у судах обох інстанцій доказами — констатує апеляційний суд: таксист таки порушив Правила дорожнього руху під час повороту ліворуч з вул. С. Бандери на вул. М. Лисенка у Хмельницькому — не переконався у безпечності маневру, не врахував дорожньої обстановки — і зіткнувся з автомобілем ВАЗ, що їхав у попутному напрямку в крайній лівій смузі руху.

«В судовому засіданні апеляційного суду також встановлено що він працює водієм таксі, керування автомобілем є його єдиним заробітком, на його утриманні знаходяться двоє дітей, що підтверджується свідоцтвами про народження, а тому таке стягнення як позбавлення права керування позбавить його можливості утримувати сім’ю. Обставин, що обтяжують відповідальність — судом не встановлено.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, слід застосувати стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 грн», — зазначає у постанові Хмельницький апеляційний суд.

Відтак апеляційну скаргу таксиста суд задовольнив частково, змінивши постанову Хмельницького міськрайонного суду в частині накладеного стягнення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
На Хмельниччині 42-річний чоловік підпоїв та зґвалтував дівчинку
Чоловік із Шепетівки отримав вирок за зберігання особливо небезпечної речовини у великих розмірах
На Хмельниччині суд пом’якшив покарання чоловіку, який ножем порізав шию жінці
На Хмельниччині за неподання декларації засуджено колишнього старосту села
У сусідній із Хмельниччиною областю зрадник України отримав максимальне покарання

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
FacebookTelegramViberWhatsAppX