На Хмельниччині обговорили нову національну стратегію України, що базується на ідеї соціальної справедливості

На Хмельниччині обговорили нову національну стратегію України, що базується на ідеї соціальної справедливості

У Хмельницькому відбувся Всеукраїнський форум «Громада–Влада–Майбутнє», ініційований партією «Соціальна справедливість».

11 травня 2019 року у Хмельницькому відбувся Всеукраїнський форум «Громада–Влада–Майбутнє», ініційований партією «Соціальна справедливість», у якому взяли участь понад 250 учасників. Організатори форуму поставили за мету напрацювати нові механізми взаємодії громад та влади, де основною цінністю безумовно постає громадянин та його/її права.

На Хмельниччині обговорили нову національну стратегію України, що базується на ідеї соціальної справедливості

Почесними гостями та спікерами форуму стали: Алла Шлапак — лідер партії «Соціальна справедливість», Олександр Дічек — полковник запасу, кандидат технічних наук, один із спеціалістів в Україні з питань комплексної безпеки бізнесу, академік Академії енергетики України, Олександр Михайлюк — директор навчально-консультативного центру комплексної безпеки та захисту критичної інфраструктури, Сергій Сидоренко — генерал-лейтенант МВС України, Президент «Української федерації професіоналів безпеки» та інші.

Учасники форуму зійшлися на думці, що нова національна стратегія України повинна базуватися на ідеях соціальної справедливості, які сьогодні є актуальними та домінантними в більшості держав світу.

— Сьогодні у світі особливої актуальності набувають ідеї соціальної справедливості. І саме ці ідеї будуть тією матрицею, навколо якої будуватиметься майбутній світ. Україна, як держава, повинна іти в ногу з часом і розвиватися паралельно з іншими країнами. Тому очевидно, що ідея соціальної справедливості для нашої держави, нашого народу повинна стати національною стратегією, — розповіла лідер партії «Соціальна справедливість» Алла Шлапак.

За її словами, соціальна справедливість — це не питання виключно соціальних відносин, соціальної системи чи соціального захисту. Це набагато ширше поняття, яке є абсолютно новою формою взаємодії між людьми, новою формою взаємодії влади і суспільства і, найголовніше, це — головна формула взаємодії між країнами. Завдання цієї ідеї полягає в тому, що людство повинно навчитись жити разом у глобальному світі, навчитись запобігати конфліктам і війнам, і, при цьому, не втратити людину як особистість, зберегти та захистити її права, створити гідні, якісного рівня умови для життя.

— Саме на цьому повинна базуватися нова національна стратегія України. На ідеях людяної, соціальної, справедливої держави з ринковою економікою, високим рівнем соціального захисту, дотриманням та реалізацією прав і свобод громадян, — пояснила Алла Шлапак.

Вона уточнила, що для реалізації цієї ідеї потрібно виконати низку умов, зокрема, провести глобальні й системні реформи в усіх сферах життя, які були б ефективними і враховували думку громадськості, подолати корупцію, створити соціально орієнтовану ринкову економіку, приділити увагу вразливим категоріям населення.

Учасники форуму підтвердили, що сьогодні в Україні є вагомий суспільний запит на нові ідеї, політичні партії, нові «обличчя в політиці», які мають абсолютно новий підхід до вирішення нагальних проблем держави та суспільства. Це доводять результати президентських виборів, на яких люди фактично не підтримали чинну владу.

— Люди стомилися від свавілля старих політиків. Вони їм не довіряють. Вони хочуть обрати владу, яка дбатиме про людей, працюватиме в їхніх інтересах, не крастиме, не брехатиме, а працюватиме на благо України. Цього хочуть українці, цього хочемо ми, а головне, ми знаємо, як це зробити, — резюмувала Алла Шлапак.

 

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У громаду на Хмельниччині за час війни релокувалися 27 підприємств
На Хмельниччині «спустили» на каналізацію зайві пів мільйона гривень
Кіберзловмисники, розсилаючи листи нібито від «Укртелекому», намагалися шпигувати за комп’ютерами жертв
У Хмельницькому обговорили механізми підтримки підприємців в умовах війни
Як Інтернет рятує під час пандемії
Найвищою військовою нагородою відзначили командира зенітної батареї Шепетівського ЗРП

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині змагалися кращі електрогазозварники
Боксери із Хмельниччини отримали посвідчення та нагрудні знаки майстра спорту України
На Хмельниччині запустили міський обмін домашніми рослинами: як це працює
На Хмельниччині вилучили 1,5 км безгосподарського майна
На Хмельниччині вчительку, яка допомогла розшукати зниклого малюка, відзначили нагородою «Срібний щит» 
На берегах трьох річок Хмельниччини зібрали близько 350 кг непотребу
FacebookTelegramViberWhatsAppX