Двоє легкоатлетів Хмельниччини візьмуть участь у міжнародних чемпіонатах

Двоє легкоатлетів Хмельниччини візьмуть участь у міжнародних чемпіонатах

На змаганнях у Німеччині хмельничанка Марина Бех-Романчук у стрибках в довжину з особистим рекордом посіла друге місце, показавши результат 6,73 м. В підсумку, вона поступилася лише німкені Малайці Міхамбо, яка показала результат — 6,99 метра, обігнавши Марину на 26 сантиметрів.

Попереду в легкоатлетки змагання у Британії. За результатами чемпіонату України з легкої атлетики, який з 7 до 9 лютого проходив у Сумах, сформовано національну команду для участь в чемпіонаті Європи, який запланований на березень.

У змаганнях брали участь майже 500 спортсменів із усіх областей України. Хмельничанка показала найкращі результати 6,61 м, 6,73 м та 6,85 м (другий результат зимового сезону в світі).

У чемпіонаті України взяли участь три члени збірної команди Хмельниччини. Під час чемпіонату відзначились ще декілька наших земляків, які наразі виступають за інші регіони. Так, три медалі (біг на 1500 м — бронзова серед чоловіків і золота серед молоді, та бронзова в естафеті 4×400 м) виборов для Донецької області майстер спорту Андрій Аліксійчук (вихованець Шепетівської районної ДЮСШ).

До слова, народилася дівчина у селі Морозів Дунаєвецького району. Наразі чемпіонка Європи навчається у Кам’янець-Подільському національному університеті ім. Огієнка. Тренує легкоатлетку хмельницький тренер Вадим Крушинський.

У прес-службі Хмельницької ОДА повідомили, 10 лютого виконком Федерації легкої атлетики України затвердив склад національної команди на чемпіонат Європи, куди увійшли 33 спортсмени, в тому числі, хмельничанка Марина Бех-Романчук.

Аби здобути перемогу, спортсмени підходять до підготовки дуже виважено. Відтак, вже зараз активно тренуються та прискіпливо обирають собі «обмундирування» — кросівки. Адже саме ця деталь неабияк важлива для успіху. При виборі варто враховувати, що на нозі як жіночі, так і чоловічі кросівки повинні бути легкі і зовсім не відчутні, бути близькими до тих, що використовуються для щоденних тренувань, такі як тут. Лише при відчутті легкості та мінімумі захисту можна впевнено змагатися із суперниками.

Інший спортсмен із Хмельницького поїде на міжнародні змагання. Українська легкоатлетична федерація затвердила склад команди, яка 5–7 березня виступатиме в Туреччині. В ті дні у Стамбулі відбуватиметься матчева зустріч серед спортсменів до 18 років. Змагатимуться збірні команди Білорусі, Франції, Туреччини та України.

Україну представлятиме 26 спортсменів. Серед них буде один хмельницький легкоатлет — Дмитро Козачук. Бігун змагатиметься на дистанції 800 метрів.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Юнак із Шепетівки здобув для України першу медаль на чемпіонаті Європи зі снукеру
Спортсменки зі Славути ввійшли в трійку кращих скороходок України
Юна борчиня із Шепетівки стала призеркою чемпіонату України
Непереможна боксерка з Шепетівщини усьоме стала чемпіонкою України
Важкоатлетка із Хмельниччини дебютувала на чемпіонаті світу в Литві
Вихованці спортшколи Шепетівки здобули право виступати на чемпіонаті України

Читайте у цій рубриці



«Почув крик. Прибіг — мати в крові»: наслідки нічної атаки на Хмельниччині
Чоловік із Хмельниччини повівся на акційне пальне і за це поплатився
Суд встановив чи законно житель москви володіє землею на Хмельниччині
У Хмельницькому бюджет спрямували на підтримку Сил Оборони
В одній із громад Хмельниччини просять не перетворювати центр на стихійний ринок
Породний склад 2024: які дерева садитимуть цьогоріч на Хмельниччині
FacebookTelegramViberWhatsAppX