Ритуали, які зміцнять відносини з партнером: топ-5 практик

Ритуали, які зміцнять відносини з партнером: топ-5 практик

Відносини — це не просто стан, в якому перебувають дві людини. Це постійна робота над собою і над вами обома як парою, спільна робота, побудова та налагодження зв’язків та їх зміцнення. Будь-який парний психолог, який працює з партнерами, скаже, що чим більше у двох спільного, тим міцніше їхнє ставлення. Якщо є спільні цілі, звички, це однозначно допоможе укріпити зв’язок і навіть уникнути сварок. Ми запитали у фахівців, які саме ритуали варто ввести у своє спільне життя, щоб воно стало міцнішим, стабільнішим і щасливішим.

Підбивайте підсумки

Заведіть звичку підбивати підсумки року, півріччя, навіть місяця — настільки часто, наскільки це вам потрібно. Оберіть значущу дату, наприклад, річницю весілля або початку ваших стосунків. Залиштеся наодинці, добре, якщо ви відправитеся в ресторан або святкуватимете вдома цю саму значну дату. Випийте по ковтку вина і поговоріть. Ставте одне одному питання про минулий рік. Серед них обов’язково мають бути такі:

  • який момент у стосунках був найщасливішим;
  • який — найважчим;
  • що змінилося на краще за рік, а що стало гіршим;
  • чого ми разом досягли за рік (це можуть бути і матеріальні аспекти, і психологічні).

Відповіді на запитання має дати кожен, це буде своєрідною вікториною. І саме така практика дозволить відчути себе справжньою командою, зблизитися, а разом і дізнатися одне про одного щось нове.

Складайте список цілей

Психологи, які консультують пари у відносинах, стверджують, що цілі навіть важливіші за підбивання підсумків. Вони скріплюють вас як би наперед. Тобто, маючи серйозну загальну мету на майбутнє, ви підсвідомо будете уважніше ставитися до ваших відносин, щоб не похитнути їх і не зіпсувати, поки принаймні цієї мети не досягнете.

Цілі логічно формулювати раз на рік, наприклад перед Новим роком. Насамперед ви, звичайно ж, зосередитеся на фінансах та матеріальному: ремонт, купівля авто чи техніки, великі вкладення. Запланувати також можна і народження дитини або взяття в сім’ю домашнього улюбленця. Але не забувайте і про те, що зміцнить саме ваші стосунки — спільний відпочинок, поїздки та подорожі, відвідування якихось хобі гуртків, отримання нових знань разом (курси, навчання).

Придумайте своє власне свято

Ні, йдеться не про річницю весілля, день знайомства чи офіційний початок відносин. Ці свята має кожна пара. А у вас має бути своє власне. Наприклад, день вашого найневдалішого побачення, перший спільний похід у МакДональдс або навіть день першої сварки! Відзначайте цей день щороку, і зовсім не обов’язково за класичним сценарієм — подарунки, вечеря тощо.

Нехай це буде ваше свято з гумором, сходіть у той самий МакДональдс або повторіть те, що робили того дня, який відзначаєте. Напишіть партнеру привітання, поки він на роботі — у нього одразу підніметься настрій. Подаруйте листівку або придумайте щось тематичне, що зрозуміє лише кохана людина. Така ексклюзивна подія ще більше зміцнить зв’язок між вами.

Придумайте своє привітання

Психолог Білл Доерті вважає: те, як партнери зустрічають один одного, може визначати майбутнє їхніх стосунків. Якщо чоловік приходить додому з роботи, а дружина стоїть біля столу на кухні і навіть не вийде зустрічати, це вже погано. У вас щось схоже? Терміново змінюйте це! Приділити менше хвилини, щоб підійти та зустріти партнера, обійняти та поцілувати його, зовсім нескладно.

Проявіть щиру радість, покажіть, що ви сумували за коханою людиною, запитайте її, як минув день. Продовжити розмову можна і потім, навіть за приготуванням їжі або самою вечерею. Але момент привітання має стати приємним ритуалом. А можна навіть вигадати власне привітання: поцілунок у ніс, якийсь особливий жест чи рух, або навіть привітальний танець!

Робіть щось разом

У пункті визначення цілей обов’язково приділіть увагу як глобальним, так й маленьким. Одна з таких — проводити час разом, робити щось спільно, але лише те, що подобається обом. Не треба «з-під ціпка» змушувати партнера відвідувати з вами заняття бальними танцями, якщо йому це не подобається.

Але якщо ви обоє любите вечірні пробіжки або просто прогулянки з собакою, сходити на піцу або приготувати разом купу оладок у вихідні — це чудово! Важливо, щоб ви не ігнорували такі ритуали і дотримувалися домовленостей. Саме тоді ви регулярно отримуватимете пов’язані з партнером позитивні емоції.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Професійна підтримка: роль центру психологічної допомоги в Києві
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
У громадах Шепетівщини обстежуватимуть і вакцинуватимуть від хвороб дітей та дорослих
У громаді на Шепетівщині запустили проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців
Перший в Україні ветеранський центр з’явився на Хмельниччині
Гештальт-терапевт: особливості роботи

Читайте у цій рубриці



Блендер Braun — відкриття нового кулінарного світу
Як обрати ідеальний броньований автомобіль для вашої делегації або подорожі
Подарунки для вчителів на випускний: ідеї, що надихають
Огляд GPS моніторингу транспортних засобів: збереження контролю та ефективності
Як повернути свій iPhone до життя
Найдорожчі автомобілі в світі
FacebookTelegramViberWhatsAppX