Як вибрати міцний алкогольний напій: цікава добірка варіантів

Як вибрати міцний алкогольний напій: цікава добірка варіантів

Деякі люди вважають, що найміцніший вид алкоголю — це горілка, яка містить 40 % спирту. Насправді є чимало інших різновидів алкогольних напоїв міцністю 50, 70 і навіть 85 %. У цій статті ми розповімо про найпопулярніші напої, які можна назвати вогненною водою — настільки палко-терпкий смак вони мають.

Абсент

Цей напій з екстрактом гіркого полину, який також називають полинною горілкою, містить від 50 до 85 % спирту. Виробники пропонують різні варіанти абсенту — зелений, синій, червоний, чорний, прозорий. Для надання алкоголю відтінку використовують барвники рослинного походження. Деякі з них впливають на смак напою, що слід враховувати перед тим, як купити абсент певного кольору. Наприклад, для створення чорної полинової горілки використовують квіти чорної акації, що надає алкоголю легкий квітковий аромат і дещо пом’якшує терпкий смак.

Ром

Напій, який отримують шляхом зброджування та перегонки очеретяного сиропу та патоки, зазвичай містить не менше ніж 40 % спирту, але у продажу є й зразки міцністю 75 % і більше. Найміцніші екземпляри входять до категорії чорного або темного рому, а найслабші маркуються як світлий або білий ром, який використовується для приготування коктейлів та випічки.

Віскі

Цей алкогольний напій виробляється з ячмінного (рідше — пшеничного) солоду, який сушиться за допомогою торф’яного диму або в природних умовах і піддається ферментації. Потім напій дистилюється два або три рази, а далі витримується кілька років у бочках. Є односолодові та купажовані різновиди віскі. Стандартна міцність — 40–50 %, але деякі ірландські та шотландські виробники пропонують міцніші зразки із вмістом спирту 60–65 %. Також низка американських компаній з виробництва бурбону — кукурудзяного віскі — робить напої міцністю 68 %. Великий асортимент ірландського та шотландського міцного віскі, а також бурбона є в маркеті алкогольних штук Маудау.

Джин

Так звана ялівцева горілка виготовляється шляхом перегонки зернового спирту та додавання в напій різних прянощів — ялівцевих ягід, ірису, коріандру. Ці прянощі надають джину характерного впізнаваного смаку, який дещо пом’якшує різкість, властиву всім міцним алкогольним напоям. Виробники пропонують джин різної міцності — від 37,5 до 50 %. Якщо необхідний найміцніший варіант, краще віддати перевагу сухому англійському джину, або London Dry Gin.

Текіла

Цей міцний алкогольний напій роблять за допомогою дистиляції ферментованого соку блакитної агави. Оригінальна текіла виробляється лише в п’яти штатах Мексики. Стандартна міцність — 38–40 %, але для внутрішнього ринку деякі виробники роблять зразки із вмістом спирту до 46 %.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX
Підписатися на наші новини у месенджерах:

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині поліцейські виявили підлітків, які вживали алкоголь та курили: протоколи будуть направлені до суду
На Хмельниччині цьогоріч зареєстровано 19 алкогольних отруєнь дітей
Які коктейлі підходять для літа?
На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
Коктейли с текилой — список лучших

Читайте у цій рубриці



Вибір ідеальних дверей: поради для квартири, приватного будинку та офісу
Професійна підтримка: роль центру психологічної допомоги в Києві
Як зрозуміти, який корм підходить вашому котику
Які види жировловлювачів підходять для ресторанів та кафе
Електро каміни: види та переваги
Технології мотоциклетної техніки
FacebookTelegramViberWhatsAppX