Минулого місяця українці витратили на покупку нових авто $270 млн

Минулого місяця українці витратили на покупку нових авто 0 млн

У травні в Україні зареєстрували 8 400 нових автомобілів, на покупку яких витратили 270 млн доларів.

Київ став лідером по кількості зареєстрованих автомобілів. Зі столичних автосалонів виїхало 3 500 авто. Минулого місяця також часто купували автомобілі у Дніпрі, Харкові, Одесі та Запоріжжі, — повідомляє прес-служба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Кросовери становили понад 70 % продаж. Дизельними двигунами були обладнані 26 % автомобілів, які зареєстрували минулого місяця. Найпопулярніший ціновий діапазон — «від 17 до 35 тис. доларів», який склав понад 50 % ринку, а середня ціна у травні склала 32 тис. доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання.

Найпопулярнішою маркою у травні була Toyota. Українці купили понад 1 100 таких автомобілів на суму понад 40 млн доларів. Кросовер Toyota RAV4 став бестселером серед моделей і покрив майже 6 % продажів. Як йдеться на сайті автосалону «Тойота Центр ВИДИ Автострада», ця автівка успішно поєднує в собі підвищену прохідність та вантажність кросовера з компактністю й маневровістю легкового седана. Крім нього часто купували Renault Duster і Kia Sportage. Кросовер Toyota RAV4 у попередньому місяці також отримав найбільшу кількість продажів серед моделей у Хмельницькій області та покрив понад 8 % ринку.

Серед усіх зареєстрованих авто були й три Rolls-Royce Cullinan, кожен з яких коштує понад 500 тис. доларів. Також минулого місяця отримали державні номерні знаки Rolls-Royce Ghost (300 тис. доларів), два Bentley Continental GT (по 280 тис. доларів кожен) і один Bentley Flying Spur ціною 280 тис. доларів без врахування вартості додаткового обладнання.

Нагадаємо, у квітні в Україні зареєстрували 10 000 нових автомобілів. Це на 11 % більше, ніж у березні 2021 року і на 170 %, ніж у квітні минулого року. Тоді найпопулярнішою маркою також була Toyota, а бестселером серед моделей — Kia Sportage. У першому кварталі поточного року у Хмельницькому та області придбали 460 нових автомобілів. Сума покупок становила 14 млн доларів. Лідером серед брендів у січні-березні було Renault, а найпопулярніша модель — Renault Duster.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Технічне обслуговування автомобіля: чому це важливо?
Потужне підсилення технікою отримали захисники з Хмельниччини
Як орендувати автомобіль в Україні
Як відремонтувати авто чи придбати нове під час карантину
Купити Шкода в Хмельницькій області
П’ять несподіваних переваг купівлі авто зі США

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX