Майже пів тисячі осіб незаконно перетнули український кордон

Майже пів тисячі осіб незаконно перетнули український кордон

Зпобігання і протидія нелегальній міграції, а також контроль за додержанням іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні є одними з головних завдань охоронців кордону. При цьому нелегальні туристи не полишають спроб використати Україну своєрідним трампліном на шляху до країн ЄС. І навіть у період, коли через пандемію більшість країн ввели карантин, «шукачі кращої долі» продовжують вишукувати спроби незаконно перетнути державний кордон нашої держави. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Тим не менше, за результатами 6 місяців 2020 року кількість нелегальних мігрантів на українському кордоні значно знизилась, майже у двічі. Проте ці показники здебільшого стосуються додержання правил перебування (зменшення на 47 %), а якщо говорити про спроби порушення держкордону організованими групами нелегалів, то тут питання залишалося більш актуальним (зменшення на 30 %).

Загалом від початку 2020 року прикордонники затримали понад 6,2 тисячі мігрантів, з яких більше 5,7 тисячі осіб за порушення правил перебування в Україні та понад 430 — за незаконне перетинання кордону (з них 280 — на кордоні з країнами ЄС). Крім того, близько 2,3 тисячі потенційним нелегальним мігрантам охоронці кордону відмовили у в’їзді в Україну.

Варто зазначити, що більшість «мандрівників», яких затримують при спробі незаконно потрапити через кордон в країни ЄС прибувають в Україну використовуючи легальні канали в’їзду, а вже згодом прокладають собі нелегальний маршрут. Тому саме викриття злочинних груп, що готують/шукають організаторів та посібників — є вкрай важливим у боротьбі з незаконною міграцією. Так, упродовж І півріччя оперативні підрозділи Держприкордонслужби припинили діяльність п’яти злочинних груп, затримали дев’ять організаторів та шістьох провідників. Стосовно 23 осіб винесено 21 обвинувальний вирок, 2 особи наразі отримали реальні строки ув’язнення, в ЄРДР за інформацією прикордонників внесено 61 повідомлення за ст. 332 ККУ.

Додамо, що з настанням літнього сезону Держприкордонслужба фіксує збільшення на 27 % (у порівнянні з травнем) показника з затримання нелегальних мігрантів. Також у 3,8 раза зросла кількість відмов у в’їзді в Україну потенційним нелегалам. Виходячи з аналізу, в червні перетнути державний кордон України поза пунктами пропуску найчастіше лагодилися громадяни з Алжиру, Молдови, Афганістану, Бангладеш, Сирії та Росії.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині нелегально перебував іноземець
Чоловіка із Хмельниччини по той бік Тиси мав чекати переправник
На Хмельниччині нелегально перебував громадянин рф
На Хмельниччині виявили нелегального мігранта
Громадянин білорусі після виходу з колонії на Хмельниччині планував створити злочинну групу
Правоохоронцю із Хмельниччини інкримінують незаконне переправлення ухилянтів за кордон

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX