У Шепетівці вихованці школи, садочка та півтори сотні квартир можуть залишитися без тепла цієї зими

У Шепетівці вихованці школи, садочка та півтори сотні квартир можуть залишитися без тепла цієї зими

У четвер, 20 червня, в Шепетівській міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головне питання у порядку денному — демонтаж цегельних димових труб котелень по вулицях Героїв Небесної Сотні, 54 та Судилківській, 100.

Нагадаємо, нещодавно у мережі з’явилося відео, як у Шепетівці зруйнували дів димохідні труби котелень.

У Шепетівці вихованці школи, садочка та півтори сотні квартир можуть залишитися без тепла цієї зими

Начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павло Цвіркун повідомив:

— Такі дії концесіонера — ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», можуть призвести до зриву опалювального сезону 2019–2020 років та залишити без теплопостачання квартири та установи мікрорайонів обслуговування згаданих котелень. А це: навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів — гімназія», міський будинок культури, дошкільний заклад «Сонечко», центр науково-технічної творчості учнівської молоді, де навчаються близько тисячі дітей, що відвідують заклади освіти та культури і 149 квартир шепетівчан на вулицях Судилківській та Героїв Небесної Сотні.

У Шепетівці вихованці школи, садочка та півтори сотні квартир можуть залишитися без тепла цієї зими

Як повідомляється на сайті Шепетівської міської ради, генеральний директор ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт на засідання комісії був запрошений офіційно та належним чином, але не з’явився. Відтак, члени комісії не отримали пояснень таких дій підприємства щодо руйнування майна комунальної власності. Водночас не отримали і гарантій від керівника теплопостачального підприємства щодо відновлення зруйнованих труб котелень.

У зв’язку із критичною ситуацією, яка складалася у мікрорайонах обслуговування котелень, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій прийняла рішення зобов’язати ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» до 1 вересня поточного року відновити зруйновані труби. Також інформацію про самовільне руйнування ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» комунального майна без необхідних на те дозволів та погодження із міською радою буде винесено на розгляд обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки надзвичайних ситуацій та доведено до вищих органів державної влади.

Раніше вищезазначена комісія Шепетівської міської ради звернулася до правоохоронних органів у місті — прокуратури, відділу поліції ГУ НП в Хмельницькій області, відділу Управління СБУ України у Хмельницькій області, — аби провели розслідування про вчинене кримінальне правопорушення керівником ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

У Шепетівці вихованці школи, садочка та півтори сотні квартир можуть залишитися без тепла цієї зими

Цього тижня посадовці вже отримали листи від правоохоронців, прокуратури та міського відділу СБУ. Служба безпеки написала:

«За результатами розгляду заяви повідомляємо, що в ній відсутні відомості, які б свідчили про вчинення злочинів, підсудних слідчих органів безпеки».

А прокуратура повідомила, що звернення міського голови з цього приводу вони переадресували до поліції для розгляду та вирішення по суті. У відповіді поліції зазначено, що ознак складу злочину в факті руйнування труб котелень вони не вбачають.

Але відповідно до п. 7 Концесійного договору ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» має право проводити реконструкцію чи технічне оснащення отриманого в концесію комунального майна лише за погодженням Шепетівської міської ради. Під час руйнування труб ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» цієї умови договору не дотрималось.

Незважаючи на відсутність погодження з міською радою, необхідних документів профільних установ на демонтаж труб та чинність рішень суду про повернення цілісного майнового комплексу теплових мереж у комунальну власність територіальної громади Шепетівки, ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» зруйнувало димохідні труби, що може призвести до того, що два мікрорайони Шепетівки залишаться без опалення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області посадовця підозрюють у причетності до шахрайської схеми
На Хмельниччині відмінено 8 процедур закупівель та розірвано 6 чинних договорів: у чому справа
Злочинність є навіть у тій громаді Хмельниччини, де всі добре один одного знають
Колишній нардеп-«регіонал» спробував утекти з України
Кріт у Збройних силах України коригував ракетно-дронові удари рф
На Хмельниччині посадовець ВЛК вимагав гроші за «списання» пораненого військовослужбовця

Читайте у цій рубриці



Відповідальність за чистоту: хто повинен забезпечувати наявність та утримання сміттєвих урн?
У сервісних центрах МВС збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів
Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
FacebookTelegramViberWhatsAppX