Ранок розпочати з кави

Шепетівчани вже давно залюбки п’ють каву в закладах, які спеціалізуються на її виготовленні. До того ж, готують напої із найкращих зерен, які можна придбати тут. В маленьких кафе взимку багатолюдно, а влітку відвідувачі смакують каву на літніх майданчиках, які облаштували власники МАФів.

Деякі заклади вже мають постійних покупців, інші лише торують шлях до сердець мешканців.

Серед нових закладів — кафе «Вкусняха», яке відкрилося у Шепетівці влітку, але набуло популярності серед містян, які полюбляють каву.

— Понад 100 порцій кавових напоїв готуємо щоденно, — розповіла бариста.

Капучино, лате, американо, гарячий шоколад — улюблені напої містян.

— Заклад новий, але заходжу сюди при нагоді, — розповідає студентка Олеся.

Запровадили власники для клієнтів програму лояльності: 6 філіжанок кави і 7-ма безкоштовно.

— Серед моїх знайомих багато хто має такі картки, — ділиться шепетівчанка Олена. — Залюбки запрошую знайомих на каву, щоб скористатися умовами акції і згодом скуштувати порцію «на халяву».

Окрім кави, у «Вкусняхі» можна поласувати солодощами.

— Для перекусу щоразу купую щось інше, — розглядаючи асортимент, говорить молода жінка. — Беру іноді дитині солодощі.

Втім, у Шепетівці діє мережа яток із кавовими апаратами.

— Це мій варіант, — розповідає 45-річний таксист. — Між викликами «підзаряджаюсь» на вулиці Героїв Небесної Сотні кавою. Зручно, що з машини вискочив, купив еспресо і далі погнав. Як постійний клієнт, то дівчата вже знають, який напій приготувати.

Вартість кави в спеціалізованих закладах від 8 гривень. Фірмові кавові напої заклади пропонують і значно дорожче — понад 40 гривень.

Звичайно, є прихильники приготування кави в домашніх умовах. Але від цього куштування лише виграє, бо стовідсотково знаєш, які зерна змолов, як інгредієнти додавав, щоб добитися бажаного смаку.

— Навіть в домашніх умовах пиття кави можна перетворити на мистецтво, — вважає більш економна пані Ірина. — Мені більше смакує кава, коли під час варіння додати в неї дрібку морської солі. Також додає пікантності напою і кардамон, суху пелюсточку якого краще додати під час варіння. Горошинка чорного перцю не лише додає аромату довершеності, а й робить напій корисним. Наголошую, що це виключно рецепти, які подобаються мені. Насправді існує безліч прянощів, які можна додавати у каву, але обирати потрібно ту яка до душі.

Однозначно мистецтво пиття кави й полягає в отриманні від нього насолоди.

Поділитися посиланням



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Читайте у цій рубриці