Хочеш мати субсидію – сплати єдиний соціальний внесок

Хочеш мати субсидію – сплати єдиний соціальний внесок

Оскільки цьогоріч змінився порядок надання субсидій для населення, то чимало мешканців Шепетівщини залишаться без допомоги від держави. Серед них — безробітні. Втім, субсидію дана категорія населення все ж таки може отримати, добровільно сплативши єдиний внесок. Про це повідомляє Шепетівська РДА.

Статтею 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачена добровільна сплата єдиного внеску. З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, органом доходів і зборів в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору.

Договором про добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата особою єдиного внеску за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок на дату укладення договору, помножений на коефіцієнт 2.

Згідно з Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачено форму типового договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, що містить дані про розмір єдиного внеску та період, за який він сплачується.

Платниками, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску, є :

  • члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню, — на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності);
  • особи, які досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, та не належать до платників єдиного внеску, в т.ч. іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають або працюють в Україні, громадяни України, які працюють або постійно проживають за межами України.

Для укладання договорів про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування: особи, зазначені вище, подають до органів доходів і зборів за місцем проживання:

  • заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного (соціального) страхування (одноразова сплата єдиного внеску);
  • копію трудової книжки (за наявності);
  • виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);
  • копію документа, що посвідчує особу.

З особою, яка подала заяву у строк не пізніше 30 календарних днів із дня отримання заяви укладається договір. За бажанням особи сплатити єдиний внесок за попередні періоди, в яких особа не підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню (у тому числі за період з 01 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року) укладається Типовий договір про участь у системі загальнообов’язкового пенсійного страхування. Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.

Враховуючи зазначене, у разі звернення за призначенням субсидії непрацюючих працездатних осіб (за яких) не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом 3 місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії, вони будуть направлені до органів державної фіскальної служби.

На підставі укладеного договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, оформленого в установленому порядку у якому зазначається період, та платіжного документу про сплату такого внеску, житлова субсидія призначається із урахуванням вимог Положення.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Хочеш мати субсидію – сплати єдиний соціальний внесок»

  1. Тамара Тюрина коментує:

    Цеж треба…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
На Шепетівщині вручили державні нагороди родинам загиблих воїнів
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
Заяву про отримання субсидії тепер можна подати через портал Дія
КРАІЛ роз’яснила про житлову субсидію як про підставу для обмеження участі в азартних іграх
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX