Кому субсидія на Шепетівщині «не світить»

Кому субсидія на Шепетівщині «не світить»

Цьогоріч змінився порядок надання субсидій для населення. Відтак, чимало мешканців залишаться без допомоги від держави. Серед них ті, хто приховує свої статки, має велику житлову площу та працює нелегально.

Доходи — лише легальні

— Згідно зі змінами житлова субсидія не призначається, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку — 200 квадратних метрів, — розповідає Олеся Жовна, начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління соцзахисту Шепетівської РДА.

До того ж, береться до уваги загальна площа будинку, а не лише житлова. Однак, це не поширюється на дитячі будинки сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Не отримають субсидію і ті, хто має автомобіль, якому менше п’яти років. При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через структурні підрозділи з питань соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.

Не призначається субсидія і для тих, хто взагалі не має доходу та тих, хто отримував заробітну плату меншу, ніж мінімальна та не сплачували єдиний соціальний внесок. Заробітчани, які за кордоном перебували більше 60 днів протягом періоду, за який нараховується субсидія, її теж не побачать.

Успадкував чи придбав — отримав прибуток

Змінилися правила й у пункті успадкування та дарування. Відтепер це теж впливатиме на призначення субсидії. У категорію осіб, що не отримають субсидію потраплять і ті, хто здійснив покупку на суму більше, ніж 50 тисяч гривень.

— Втратять право на субсидію особи, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснили купівлю або набули право власності на земельну ділянку, нерухомість, транспортний засіб, чи оплатили послуги на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, — пояснює начальник відділу.

Заборгував 340 гривень — залишися без допомоги

Не нарахують субсидію у випадку, якщо заявник має заборгованість, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення (340 гривень).

Окрім того, людина, яка отримує субсидію, має сплачувати обов’язкову частку плати — так званий соціальний норматив. В іншому випадку надання субсидії припинять.

Винятки з правил

Однак, у деяких випадках житлова субсидія може бути призначена за рішенням комісії, яка створена при Шепетівській райдержадміністрації. Кожен випадок тут «розбиратимуть» індивідуально. Відтак, враховуватимуть і складні життєві обставини, і довготривалі хвороби, підтверджені висновком лікарсько-консультативної комісії.

Субсидія для підприємців

Для платників єдиного податку першої групи рахуватимуть дохід у розмірі однієї мінімальної заробітної плати. Для другої групи — двох мінімальних заробітних плат і для третьої — трьох мінімальних заробітних плат.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Місцеві суди на Хмельниччині боргують Укрпошті чималі гроші: що тепер буде
На Хмельниччині медуніверситет судився зі студенткою, що виїхала до США
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
На Шепетівщині вручили державні нагороди родинам загиблих воїнів
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
Заяву про отримання субсидії тепер можна подати через портал Дія

Читайте у цій рубриці



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
Переселенці на Хмельниччині та ще у двох областях можуть отримати гроші на оренду житла
FacebookTelegramViberWhatsAppX