Майже 1 мільйон гривень податків заборгував «Шепетівка Енергоінвест»

Майже 1 мільйон гривень податків заборгував «Шепетівка Енергоінвест»

Ще на минулому тижні, 12 липня, Хмельницький окружний адміністративний суд виніс рішення у адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Хмельницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» про стягнення податкового боргу.

Адже головне управління ДФС у Хмельницькій області звернулось до суду щодо стягнення з товариства коштів у рахунок погашення податкового боргу у розмірі 933 367,56 грн із рахунків відповідача у банках, обслуговуючих такого платника податків та за рахунок вилучення готівки боржника, що йому належить.

В обґрунтування позовних вимог управління ДФС зазначає, що за відповідачем рахується податковий борг в сумі 1 002 643,12 грн з податку на додану вартість та 10 731, 26 грн з надходжень від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення. Вказана заборгованість виникла згідно з податковими деклараціями та податковим повідомленням-рішенням. Наявний борг підтверджується довідкою про суми податкового боргу, податковими повідомленнями-рішеннями, розрахунком податкового боргу.

Відповідач — ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» — направив у суд відзив, в якому заперечив проти адміністративного позову, зазначивши, що нарахування заборгованості зі сплати податку по надходженню від викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення в сумі 10 731,26 грн згідно з податковими повідомленнями-рішеннями від 09.02.2018 № 0017801207, № 0017811207 від 09.02.2018, № 0007261401 від 11.09.2017, така заборгованість повністю сплачена ним відповідно до платіжних доручень № 1032 та № 1033 від 25.05.2018.

Окрім того, відповідач зазначив, що розрахунок суми податкового боргу товариства, який є додатком до позовної заяви, позивачем здійснено станом на 01.05.2018, а позовну заяву подано позивачем 29.05.2018, тому до вказаного розрахунку позивачем не включено оплату відповідачем відповідних сум на погашення податкового боргу.

В суді з’ясувалося, що підприємство за період з 01.05.2018 по 01.06.2018 частково погасило заборгованість і до стягнення залишилася сума — 933367,56 грн, заборгованість з ПДВ.

Враховуючи наведене, позивач просив стягнути з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» кошти у рахунок погашення податкового боргу у розмірі 933 367,56 грн.

Дослідивши всі належні та допустимі письмові докази з матеріалів справи, суд встановив, що згідно з даними Головного управління ДФС у Хмельницькій області за відповідачем рахується податковий борг в сумі 933 367,56 грн. по податку на додану вартість.

Позивач належними та допустимими доказами підтвердив заборгованість відповідача, яка не сплачена. Відтак суд вважає вимоги Головного управління ДФС у Хмельницькій області про стягнення з ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» податкового боргу в сумі 933367,56 грн обґрунтованими і такими, що необхідно задовольнити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення її, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Нагадаємо, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» у 2012 році взяло у концесію комунальне підприємство тепломереж. За час господарювання концесіонерів у місті Шепетівці опалювальні періоди кілька разів розпочиналися несвоєчасно, а борги за спожитий підприємством газ виросли на десятки мільйонів гривень. Відповідно до рішення суду, товариство ще й має податкову заборгованість.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
В одній із громад Шепетівщини закликають сплатити податки: наразі борг складає понад 24 млн грн
На Хмельниччині мешканці приватної оселі накопичили величезний борг за електроенергію
До держбюджету від платників Хмельниччини надійшло понад 560 мільйонів гривень ПДВ 
У квартирі є вода, але вона не стікає ні з ванної ні з туалету: як у Хмельницькому покарали боржників
Жителів Хмельниччини просять перевіряти «друзів», які просять гроші в борг

Читайте у цій рубриці



Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків
За несплату аліментів — мобілізація: не стануть винятком і багатодітні батьки
Коштовні годинники, елітні авто та старі пожежні депо: цікаві лоти на держторгах
Як дізнатись, чи є ви потенційним отримувачем субсидії
Хто матиме право на відстрочку і «бронювання» – аналітики пояснюють закон про мобілізацію
Хмельницькобленерго закликає економити електроенергію у вечірні години
FacebookTelegramViberWhatsAppX