Шепетівський агропромисловий парк залежатиме від потенційних інвесторів, яких зможуть залучити

Шепетівський агропромисловий парк залежатиме від потенційних інвесторів, яких зможуть залучити

Залучення нових інвестицій та розвиток економіки — саме таку мету ставлять перед собою представники влади, приймаючи рішення про створення спеціальних індустріальних парків у своїх регіонах.

Основні переваги, які отримує інвестор, що виявив бажання розмістити своє виробництво у такому парку — підготовлений для початку роботи промисловий майданчик та відсутність зайвої бюрократичної тяганини з оформленням документації. Фактично, на території парку він не лише отримає в довгострокову оренду земельну ділянку для розміщення підприємства, а й матиме можливість користуватися відповідними інженерними комунікаціями та інфраструктурою, про будівництво яких мають подбати засновники парку.

Нещодавно над реалізацією такого амбітного проєкту почали працювати у Шепетівській територіальній громаді. Оскільки в регіоні є великі перспективи розвитку переробки сільськогосподарської сировини, то проєкт орієнтований саме на створення агропромислового парку. І те, що він здобув перемогу на конкурсі проєктів регіонального розвитку, який проводився минулого року Мінрегіоном, та матиме фінансування з державного бюджету — це ще одне важливе свідчення його перспективності.

Аби ознайомитися з першими напрацюваннями та обговорити деталі реалізації проєкту 30 листопада до Шепетівської міської ради завітали перший заступник голови ОДА Cергій Тюрін та заступник голови ОДА Володимир Білик. Як повідомив Шепетівський міський голова Віталій Бузиль, проєкт створення агропромислового парку розрахований на три роки, і загальна вартість його має скласти 21 млн грн, які повністю мають надійти з державного бюджету. Розмістити парк планують на земельній ділянці площею близько 15 га, де колись розташовувалися поля фільтрації цукрового заводу.

Відповідно до концепції, на території парку має бути корпус сушіння фруктів, м’ясопереробне підприємство, комбінат рибної гастрономії, холодильник для фруктів, овочів, плодовоягідної продукції, цех товарної обробки та розфасовки плодовоягідної продукції, підприємство післязбиральної обробки лікарських трав, логістичне автотранспортне підприємство. За словами міського голови, надалі можливе коригування проєктної документації — все залежатиме від потенційних інвесторів, яких зможуть залучити до участі в проєкті. Загалом ділянка буде розділена на окремі сектори для підприємств з під’їзними шляхами, навколо неї також планується збудувати об’їзну дорогу. Окрім того, буде забезпечене газо-, електро- та водопостачання, водовідведення.

Наразі уже відбувся тендер, проєктанти почали працювати з енергопостачальними кампаніями та готуються до отримання технічних умов. В цілому, відповідно до плану-графіку реалізації, проєкт з експертизою має бути готовий у червні наступного року. Після цього планується провести наступний тендер — уже на підрядні роботи. Як каже Віталій Бузиль, уже відбулися попередні перемовини з окремими представниками бізнесу, які висловили зацікавленість у можливості розміщення виробничих потужностей на території агропромислового парку.

«Агропромисловий парк може стати гарним стимулом для розвитку економіки на Шепетівщині, — зауважив Сергій Тюрін. — Важливо при реалізації концепції парку врахувати зацікавленість місцевих інвесторів в певних видах діяльності, аби парк максимально відповідав їх планам та потребам. Завдяки цьому, а також тим стимулам, які будуть надаватися державою, підприємці у довгостроковій перспективі зможуть отримати майданчик для виробництва своєї продукції».

Підсумовуючи спілкування, обласні посадовці висловили упевненість, що реалізація таких проєктів, як Шепетівський агропромисловий парк, буде значним поштовхом для економічного розвитку не лише громади, а й області в цілому, а тому облдержадміністрація на чолі з головою ОДА Сергій Гамалій готова надавати всебічне сприяння та методичну і практичну допомогу у вирішенні можливих проблемних питань

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Хмельниччина адаптувалася до воєнного стану
У Хмельницькому відбудеться зустріч із письменницею Люко Дашвар
Як інтегрують переселенців у Шепетівській громаді
На Хмельниччині відкрили інноваційний центр реабілітації, що не має аналогів в області
У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX