Баталії навколо відпусток шепетівських чиновників: хто у плановій, а хто за власний рахунок?

Шепетівська міська рада

Із початком запровадження «червоної» зони у Хмельницькій області, місцеві очільники взялися економити кошти міського бюджету. Зокрема міський голова Шепетівки Віталій Бузиль у фейсбуці про свій намір піти в неоплачувану відпустку та закликав інших посадовців та держслужбовців теж долучитися до його прикладу:

«Червона зона» офіційно. Я дотримуюсь позиції, що у кризових ситуаціях громада має гуртувати зусилля і спільно шукати шляхи вирішення. Сьогодні ми знову опиняємося у ситуації, коли потрібно прийняти непопулярне рішення. Економічна ситуація як в країні, так і в місті складна — підприємці не працюють і не сплачують податки. Розуміючи всю важливість економії місцевого бюджету в період пандемії звертаюся до усіх хто фінансується коштом місцевого бюджету. Зокрема, до керівників та фахівців Шепетівської міської ради з проханням розглянути можливість взяти відпустки без збереження заробітної плати. В першу чергу, сподіваюся на свідомість та громадську позицію посадовців! Я вважаю це логічним та правильним кроком. В разі колективної підтримки цієї позиції, ми зможемо зекономити близько 4 000 000 грн на користь громади. Крім того, якщо до мого заклику приєднаються освітяни — ми зможемо перекрити дефіцит освітньої субвенції, а це понад 3 000 000 грн, який ми мали б компенсувати з місцевого бюджету. Підтримати чи не підтримати — справа кожного! Заяву від свого імені вже написав, працюватиму далі у звичайному режимі», — йдеться у дописі від 9 квітня.

Колишній міський голова Михайло Полодюк вже 21 квітня теж у соцмережі зробив допис про ініціативу колеги:

«Про відпустки вчителів без збереження зарплати. За і проти. У мене немає слів…»

Та слова пан Михайло все ж таки знайшов, адже свою точку зору записав у відеоформаті та ще й з демонстрацією відповідних документів, у яких зазначено, що Віталій Бузиль пішов у оплачувану відпустку з 19 по 24 квітня включно. Окремим пунктом розпорядження начальнику відділу бухгалтерського обліку наказали виплатити відпускні.

Баталії навколо відпусток шепетівських чиновників: хто у плановій, а хто за власний рахунок?

З огляду на поширення інформації про відпустки прес-служба Шепетівської міської ради прокоментувала ситуацію:

1) У зв’язку із відсутністю системного підходу із використання відпусток працівниками виконавчого комітету Шепетівської міської ради у період з 2015 по 2020 роки, за невикористані працівниками виконавчого комітету відпустки, станом на грудень 2020 року накопичилася сума компенсацій з місцевого бюджету — понад 1 000 000 грн.

2) Для рівномірного використання відпусток у 2021 році, 30.12.2020 року було затверджено графік відпусток працівників виконавчого комітету до обов’язкового виконання, та доведено його особисто під підпис кожному працівникові. Контроль за виконанням графіку покладено на керівника відділу з питань кадрової та режимно-секретної роботи.

3) Відповідно до вищезгаданого графіка, міський голова Віталій Бузиль у період з 19 по 24 квітня перебуває у плановій щорічній відпустці.

4) У період з 12 по 16 квітня у відпустках за свій рахунок знаходились секретар міської ради та два заступники міського голови, до того ж 15 квітня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови.

У період із 19 по 23 квітня відбувалися депутатські комісії, на яких був присутній секретар міської ради, міський голова скористався відпусткою згідно з графіком, відсутніми були керуючий справами та два заступника.

5) З метою забезпечення безперебійної діяльності апарату виконавчого комітету на нараді із заступниками міського голови, щодо черговості відпусток за свій рахунок, було узгоджено — міський голова та один заступник перебуватимуть у неоплачуваній відпустці, після чергової сесії міської ради, тобто з 28 квітня. Рішення прийнято з метою сталого забезпечення виробничої та фінансово-господарської діяльності виконкому. У підсумку заяв керівництвом міської ради у складі: секретар, керуючий справами, радник, заступники міського голови; вже було використано 45 днів відпусток без збереження заробітної плати. Міський голова та ще один заступник використають в цілому 10 днів без збереження.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо
У Шепетівці відбувся перший кіносеанс військового хіта
Героя-газівника із Шепетівщини зустріли у рідному колективі
Для трьох закладів освіти Шепетівської ТГ виділили гроші на укриття
Перші 10 одиниць FPV-дронів, виготовлених руками мешканців Шепетівщини, відправилися на фронт
У 2023 році з бюджету Шепетівки понад 21 млн грн виділено на ЗСУ

Читайте у цій рубриці



В одній із громад Шепетівщини до бюджету не надійшло майже 7,5 млн грн земельного податку
У Шепетівці стартував цікавий проєкт із рослинництва: що про це відомо
На Шепетівщині збирали представників служб таксі
Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент України нагородив орденами
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
FacebookTelegramViberWhatsAppX