Нетішинська лікарня придбала за 96000 грн астроскоп для унікальних операцій

Нетішинська лікарня придбала за 96000 грн астроскоп для унікальних операцій

У КНП НМР «СМСЧ міста Нетішин» в хірургічному відділенні проводять унікальні операції при різній патології колінного суглобу за допомогою астроскопу. Артроскопію в медсанчастині Нетішина запровадив лікар ортопед-травматолог Віталій Бучко. Лише за останніх два місяці успішно виконано 22 артроскопії для мешканців громади та сусідніх районів.

Нагадаємо, мунулого року в Шепетівській центральній районній лікарні, після проведення капітального ремонту та реконструкції хірургічного відділення, як і у клиніках флебології, були запроваджені малоінвазивні методики лікування варикозної хвороби.

Нещодавно, для удосконалення та підвищення якості артроскопічних операцій, була придбана ендоскопічна шейверна система LAPOMED, вартістю 96 тисяч гривень.

Шейвер артроскопічний — інструмент для артроскопії з різальними змінними насадками і борами для захоплення та зрізання тканин. Ці конструктивні особливості дозволяють здійснювати щадну і виборчу резекцію та видалення тканин. Використання шейвера дозволяє виконувати багато процедур функціональної артроскопії при більш щадному впливі на пацієнта, також скорочує час операції. Тривалість операції на даний час скоротилася в двічі і становить 20–30 хв. Пацієнти виписуються додому в день операції або наступного дня.

Артроскопія колінного суглоба замінила класичну (відкриту) артротомію, яка поступово відходить в минуле. На сьогоднішній день артроскопія колінного суглоба зазвичай проводиться з метою лікування травм менісків, відновлення передньої і задньої хрестоподібних зв’язок, руйнувань хряща та з діагностичною метою. Завдяки придбаному обладнанню Віталій Бучко планує виконувати артроскопічні операції при травмах плечового суглобу, звичному вивиху плеча, розриві акроміально-ключичного зчленування.

«З 1 квітня 2021 року лікар ортопед-травматолог Віталій Бучко буде вести прийом в КДП з 8:00 до 10:00 з понеділка по п’ятницю в кабінеті 308 (3 поверх). Записатися на плановий прийом можна на підставі електронного направлення від сімейного лікаря по телефону — (067) 447-80-40 (Call-центр) або при особистому зверненні в реєстратуру КДП», — інформує виконавчий комітет Нетішинської міської ради.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Львові поховають загиблого прикордонника з Шепетівщини
На Шепетівщині двоє вчинили крадіжку в гуртожитку
«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
На Шепетівщині перед судом постануть троє розбійників, які нападали на громадян
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
На Шепетівщині нацгвардійці провели «Урок мужності» для школярів

Читайте у цій рубриці



«Батьківське серце» вручили донечці загиблого Героя з Нетішина
У місті на Шепетівщині відкрили алею на честь загиблих на війні захисників
Малюкам у Славуті реабілітаційну допомогу надає ерготерапевт та фізичний терапевт
У Нетішині організували ярмарок, аби зібрати гроші на пікап для військових
У Шепетівці виявили стихійне сміттєзвалище
На Шепетівщині у школі мистецтв замінили величезну конструкцію
FacebookTelegramViberWhatsAppX