У Шепетівці розроблять стратегію стабілізації системи теплопостачання

У Шепетівці розроблять стратегію стабілізації системи теплопостачання

У понеділок, 25 січня, відбулася пресконференція міського голови Шепетівської ТГ Віталія Бузиля для місцевих ЗМІ. Окрім очільника міста, на запитання відповідали інші посадовці, які відповідають за житлово-комунальну сферу.

Адже головне питання пресконференції — тарифи на енергоносії, які значно зросли за останній місяць. Обурені містяни вже двічі проводили акції протесту під стінами міської ради. Хоча це питання не входить у компетенцію місцевої влади.

У Шепетівці розроблять стратегію стабілізації системи теплопостачання

До того ж, у Шепетівці за останні кілька років хаотично надавалися дозволи на встановлення індивідуального опалення, що розбалансувало систему. І єдиний вихід — поступова повна відмова від централізованого постачання тепла.

— Оскільки тепломережа міста критично розбалансована, прийнято рішення про поетапний перехід міста на автономне опалення. Перший крок — це розробка схеми теплопостачання міста. Критично розбалансовані 79 багатоквартирних будинків, у 19 з них на централізованому теплопостачанні залишилось лише 2–3 квартири.

З 1 березня 2021 року, раніше ніж завжди, запрацює комісії з розгляду питань щодо відключення споживачів від систем (мереж) ЦО (теплопостачання) та подачі гарячої води. Пріоритет надаватиметься будинкам у яких 50 % квартир вже перейшли на індивідуальне опалення, — зазначив міський голова.

Звичайно, малозабезпечених шепетівчан цікавить, чи зможуть отримати кредити від міської влади для встановлення індивідуального опалення.

— Шепетівська міською радою здійснено запит на державні банківські установи з проханням здійснити роз’яснення функціонування програми «теплих кредитів». Роз’яснення з реалізації будуть надані найближчим часом та оприлюднено у ЗМІ. Більше того, найближчими тижнями буде розгорнену широку інформаційну кампанію з інформування населення на тему від’єднання від системи централізованого теплопостачання, — додав перший заступник міського голови Ігор Ялоха.

Зауважено про необхідність покращення роботи управлінських компаній міста. Шляхом покращення надання послуг з управління багатоквартирними будинками є створення ОСББ, формуванню яких міський голова готовий всебічно сприяти.

Також під час пресконференції порушили питання і про борги за газ, які лягли на комунальне підприємство «Шепетівське підприємство теплових мереж» після розірвання концесії з «Енергоінвестом».

— Щомісяця тепломережа сплачує 580 тисяч гривень, — зазначив директор підприємства Володимир Кушнір. — Це кошти, які підприємство могло б витратити на покращення матеріально-технічної бази.

На цей час проводиться робота із народними депутатами України, обласною радою та обласною адміністрацією щодо залучення коштів із Державного бюджету для погашення заборгованості за газ, що залишилась від діяльності ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Важливе рішення, яке прийняла міська рада, — обслуговування індивідуальних модульних котелень, що встановлені у навчальних закладах міста комунальним підприємством «Шепетівське підприємство теплових мереж». Адже останніми роками цю діяльність здійснювала приватна компанія. Така передача дозволить скоротити витрати коштів напрямку «освіта» на 11 %.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У Шепетівці затвердили нові тарифи на ритуальні послуги
У Шепетівці завершився опалювальний сезон, але не скрізь
Міський голова Шепетівки показав наслідки нічної атаки
Шепетівка залишилася без води та електрики, а у Хмельницькому є жертви: жахливі наслідки атаки
І побраталися, і допомогу отримали: делегація із Шепетівки повернулася з Німеччини
Підприємці та волонтери Шепетівської громади допомогли зенітникам, які захищають небо

Читайте у цій рубриці



Йому було лише 42: у Шепетівці відбулося прощання із Героєм
Розпочали третій десяток: у пластунів Шепетівки відбулася церемонія заприсяження
У Шепетівці волонтери ярмаркували із актором театру та кіно Михайлом Жоніним
Головнокомандувач Збройних сил України відзначив капелана із Шепетівки
Його серце не витримало та зупинилось: у Шепетівці попрощались з бойовим медиком
Мешканців Нетішинської громади закликають долучитися до благородної справи
FacebookTelegramViberWhatsAppX