Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків

Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків

Щораз у соціальних мережах з’являються дописи про залишених напризволяще кошенят і цуциків. Більшість дописувачів реагують на подібне негативно, мовляв, як так можна вчиняти. Проте лише одиниці беруться за перетримку залишенців до того часу, поки не прилаштують їх у добрі руки.

У місті Шепетівці, на жаль, немає притулку для безпритульних тварин, куди знайд можна залишити на певний період. Але, на щастя, є городяни-волонтери, в тому числі й громадської організації «Добрі серця». Про таких добродійок варто розповісти, адже ці жінки рятують від вірної загибелі братів наших менших. Вони самостійно «виходять» на ветеринара, щоб обстежив тваринку, далі дають їм прихисток. За власні кошти тут купують сухий корм для собак, за потреби і ліки.

Містянка Юлія Димніч наразі тримає опіку над кількома кошенятами і цуциками:

— Днями мають забрати песика, який за своє маленьке життя, 2 місяці, встиг відчути людську жорстокість. Його побили і викинули. На його тілі є ділянки, де шерсть вже не виросте. Дуже довго його лікували, але, на щастя, він одужав. Малий дуже позитивний і грайливий. А ще маю дівчинку, яку викинули на смітник ще сліпою. Я її собі залишила, дуже прикипіла до неї. Під патронатом є ще інші цуцики, яких спостерігаю і годую.

Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків

Цього песика Юлія вилікувала і знайшла для нього домівку

Жінка відверто каже, що найбільш проблематично з котами, бо щодня нові знайди:

— От нещодавно «Добрі серця» допис розміщували про кошенят, яких викинули просто на смітник. Вони були сліпі, не вміли їсти самостійно. Але пощастило, знайшлася людина, що має кішку-годувальницю. Жінка, хоч не є учасницею нашої громадської організації, проте приєдналася до порятунку кошенят.

Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків

Серед когорти шепетівчан, які рятують залишених тварин і молода мама Ольга Продан. Жінка прилаштовує не лише дитинчат тварин, а й дорослих собак годує:

— Небайдужих людей чимало, але взяти до себе додому тварину і шукати їй родину готові одиниці. Бо розуміють, що шанси прилаштувати її — мізерні. Особисто у мене зараз один котик на перетримці. Ще серед трьох моїх знайомих — кошенята. То їхня особиста ініціатива, я їх не контролюю. Лише оголошення кидаю, щоб допомогли знайти родину. Окрім кошеняти я на постійній основі годую п’ятеро дорослих собак, але в них є де жити, прилаштування не потребують.

Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків

Для кота Сані волонтерка Ольга Продан якраз шукає дбайливого господаря

Попри безмежну любов до братів наших менших та готовність у будь-який час прийти їм на допомогу, ці жінки переконані, що жителі міста здатні зробити куди більше для чотирилапих: відповідальне ставлення господаря до тварини. Ось що розповіла з цього приводу Ольга:

— Скажу з власного досвіду, що дівчаток (котів і собак — Авт.) важче прилаштувати, бо усі хочуть хлопчиків. Нашим людям дуже складно донести, що кішку чи собаку можна простерилізувати. Але ніхто не хоче з тим гратись, а, тим паче, ще платити гроші. Або є такі, що беруть дівчаток, а потомство, виходить, вже збираємо по місту ми, волонтери. А далі не знаємо куди їх всіх пристроїти. І просто не можу не запитати: вам часом котика не треба?

Таке питання у волонтерів уже ввійшло у звичку, адже хтозна, можливо хтось на нього відповість: «так, якраз шукаю домашнього улюбленця».

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


5 коментарів до статті «Небайдужі шепетівчанки взялися за перетримку безпритульних кошенят і цуциків»

  1. Шепетівські волонтери ні коли не купують корм в інтернеті!!!!У нас немає на це коштів!!!!У нас нема транспорту,нам не вистачає помічників,в нас не вистачає коштів на лікування і стерилізацію!!!Ми існуємо за кошти не байдужих людей.

  2. Ваше рекламне посилання є недоречним.ГО Добрі серця не займається рекламою продуктів торгових марок і не отримує коштів від тих фірм”

  3. Дуже шкода, що проблемою безпритульних тварин переймаються лише небайдужі шепетівчани, а міська влада взагалі не приймає участь у її вирішенні.
    Цікаво було б почути думку кандидатів на посаду міського голови та депутатів міської ради щодо створення в нашому місті притулку для тварин.

    • Віктор Д коментує:

      Ви дійсно хочете почути про те, що ніколи не зроблять? Ну наобіцяє щось Полодюк,який за 7 років, нічого крім флешмобів не зробив, а в наступні 5 вже точно зробить! І Ви йому повірите? Чи може повірите Синюті, оцей так точно шикарно все розмалює! Але в Синюті,є одне велике АЛЕ, він же за фахом і покликанням – замполіт, це той хто навчений працювати лише язиком, в цього типажа є звичайноо дві руки, але вони ж обидві ліві.

  4. Tetyana Naumets коментує:

    Молодці, заслуговуєте подяки


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У сусідній із Хмельниччиною області на узбіччі знайшли безпорадне оленятко
Бабусі зі США у валізах привезли цінне обладнання у сусідню із Хмельниччиною область
У Шепетівці собаки ледве не відгризли дитині палець
У громаді на Шепетівщині почали безкоштовно стерилізувати безпритульних тварин
На Шепетівщині у день весняного рівнодення виготовили «пташок Перемоги»
Мопедист зі Славути не переконав апеляційний суд, що вчинив ДТП через напад собак

Читайте у цій рубриці



У національному парку на Шепетівщині успішно впроваджують світовий тренд
Сільській раді на Шепетівщині після втручання прокуратури буде повернуто понад 160 тисяч гривень
Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
У Славутській громаді побільшало випадків гострого мозкового інсульту
FacebookTelegramViberWhatsAppX