На Шепетівщині виявили трьох нелегальних працівників

На Шепетівщині виявили трьох нелегальних працівників

З метою детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, легалізації виплати заробітної плати найманим працівникам у вересні було проведено обстеження об’єктів господарювання, які знаходяться на території Ленковецької та Грицівської ОТГ. Про це повідомляє Шепетівська РДА.

Протягом дня робочою групою у складі: голови робочої групи — заступника голови райдержадміністрації Ліліани Танасієнко, заступника начальника управління соціального захисту населення з питань праці та соціально-трудових відносин, представників Шепетівського відділення Славутської ОДПІ, управління Держпраці у Хмельницькій області та дільничного Шепетівського ВП ГУНП у Хмельницькій області, було обстежено об’єкти господарювання приватної власності, які знаходяться на території сіл: Ленківці, Велика Решнівка, Вишневе, Мокіївці та смт Гриців.

На Шепетівщині виявили трьох нелегальних працівників
В процесі роботи робочою групою було виявлено 3-ох неоформлених працівників на території Ленковецької та Грицівської ОТГ.

Дільничним Шепетівського ВП ГУНП у Хмельницькій області складено 3 адміністративних протоколи щодо порушень правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами: два з яких будуть направлені на адміністративну комісію Ленковецької ОТГ, а один із них — у суд.

Перевіркою встановлено ігнорування роботодавцями вимог спеціального Закону Україну «Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями і тютюновими виробами» і найбільше вражає, що встановлено факт продажу алкоголю без ліцензії та відпуск товарів без товарного чеку. При цьому, в Ленковецькій ОТГ до бюджету громади одним платником продається в день підакцизної продукції на суму 90,3 грн (а ліцензію мають 29 платників).

Головним державним інспектором управління Держпраці у Хмельницькій області було відібрано пояснення у неоформлених найманих працівників. Інформація по даних працівниках буде направлена до управління Держпраці міста Хмельницького для вжиття заходів передбачених законодавством по роботодавцю-порушнику трудового законодавства.

З роботодавцями та найманими працівниками проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо легалізації трудових відносин. Розповсюджено відповідні пам’ятки щодо детінізації населення. Також роботодавцям наголошено про оперативне вирішення вказаних недоліків.

Під час проведення засідання комісії підприємцям були роздані пам’ятки щодо прав та зобов’язань роботодавців згідно трудового законодавства перед найманими працівниками.

Нагадаємо, минулого місяця у Шепетівському районі шукали нелегалізованих працівників.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині вручили державні нагороди родинам загиблих воїнів
Посівна-2024: як справи у аграріїв Шепетівщини
У Славутській громаді податківці обстежували об’єкти торгівлі: про що йшлося
У Шепетівці відкрили Ветеранський хаб
Пенсіонери можуть отримати до 300 гривень надбавки: за що її нараховують
Верховна Рада легалізувала медичний канабіс: що зміниться для українських пацієнтів?

Читайте у цій рубриці



Віддали останню шану воїну з позивним «Маріуполь», якому Шепетівка припала до душі
У Шепетівці ліквідовують аварійну ситуацію з водопостачанням
ЦНАП на Шепетівщині якісно та оперативно надає найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС
У Славутській громаді побільшало випадків гострого мозкового інсульту
У Шепетівській лікарні тепер можуть лікувати геморой безболісно та без операції
Де у Шепетівці можна перевірити на нітрати овочі та фрукти
FacebookTelegramViberWhatsAppX