Шепетівку відвідали учасники «Євровело»

Шепетівку відвідали учасники «Євровело»

Сьогодні, 10 липня, у Шепетівку завітали учасники велосипедного промотору «Євровело». Тур стартував у Києві, а кінцевим пунктом призначення стане польське місто Краків. Загальна протяжність маршруту складає понад 800 км.

«Євровело» — це система велосипедних маршрутів, по всій Європі їх близько 17. Через Шепетівку пролягає маршрут «Євровело-4».

44-річний громадянин Фінляндії Марк вирішив проїхати маршрутом «Євровело» з Києва до Кракова. До нього приєднався координатор туру Олександр Папірний.

— Я вирішив скласти йому компанію та записати нитку маршруту, — розповідає Олександр. — Адже туристу важливо слідувати напряму та мати навігацію.

Отож, метою цієї подорожі для Олександра став запис маршруту та його маркування, які дуже важливі туристам, аби в подальшому вони, не прив’язуючись, могли безперешкодно вирушити в подорож. Потім потрібно буде лише скачати його та їхати вже по GPS-треку.

Головні умови — маршрут не повинен пролягати основними магістралями країни. До того ж, повинен мати якісне тверде покриття та проходити через населені пункти, що мають туристичну інфраструктуру і розташовуватися на зручній для туриста відстані у 70–100 км.

Координатор туру розповідає, що часто буває невідповідність між мапою та реаліями сьогодення:

— Інколи ми приїжджаємо на місце, а там не дорога, а просто «напрямок». Відтак, розуміємо, що не можемо це рекомендувати туристу, тому вимушені прокладати маршрут в іншому напрямку.

Метою промотору є поширення інформації серед місцевих жителів та влади, таким чином також намагаються привернути увагу до питання велотуризму в Україні та облаштування української ділянки європейського веломаршруту. Адже інформації про такі велотури в Україні ще мало. Під час мандрівки в учасників є можливість побачити на власні очі українську культуру та традиції.

Подорож українця та фіна триває 4-ий день. Із Києва вони відправилися у суботу. У фейсбук-групі «Євровело» учасники діляться враженнями від побаченого.

— Там ми пишемо, що бачимо, які відчуття, яке покриття між містами, трафік — це дуже важливо, адже це і безпека туриста, і загальні враження, — коментує Олександр.

Також розповідають про те, чи охоче їм допомагають люди, як ставляться, коли запитують потрібну інформацію та інше.

У Шепетівці Олександр Папірний вже втретє. Його побратим по «залізному коню» вперше. У них обох чудові враження про місто. Одним із місць, яке відвідали мандрівники, став музей Миколи Островського. Єдиним недоліком музею стала відсутність екскурсовода, який розмовляв би іноземною мовою та брак опису експонатів англійською.

— Це, власне, проблема, для туриста, — сказав Олександр.

Загалом, приєднатися до велотуру може будь-хто. Головне — мати бажання та купити гірський велосипед (саме такий якнайкраще підійде до наших автошляхів :).

Цьогоріч у велотурі вже брав участь поляк, у серпні планують доєднатися іспанці, які подорожуватимуть із Німеччини до Києва. Втім, у туристів є можливість звернути з одного маршруту на інший — самостійно обрати собі шлях.

Наступним пунктом, де зупиняться подорожні, стане місто Славута.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



«Турист» із Хмельниччини за солідну суму намагався потрапити до Румунії
Вночі на Шепетівщині загинув водій двоколісного транспорту
На Хмельниччині травмувався 68-річний велосипедист
У Шепетівці водій припаркованого авто травмував велосипедиста
Куди піти в Хмельницькому: 5 місць, обов’язкових для відвідування
На Хмельниччині загинув 58-річний велосипедист

Читайте у цій рубриці



Чим дивуватиме Бакотська затока цьогоріч
Бельгія: Де робочі можливості чекають на українців
Оздоровлення в курортній зоні Хмільника: джерело здоров’я та релаксу
Куди піти в Хмельницькому: 5 місць, обов’язкових для відвідування
Чому у Львові варто зупинятися в готелі «Швейцарський»
Зручний спосіб онлайн купівлі квитків на автобус із сервісом INFOBUS
FacebookTelegramViberWhatsAppX