Неповнолітнього грабіжника взяли під варту у залі Шепетівського суду

Неповнолітнього грабіжника взяли під варту у залі Шепетівського суду

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, з проникненням у інше приміщення), частиною третьою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з проникненням у інше приміщення, вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначено покаранняна підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань, остаточно призначено 4 роки 6 місяців позбавлення волі.

Як повідомила пресслужба суду, на підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання до покарання за цим вироком невідбутої частини покарання за вироком Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 19 липня 2019 року, остаточно призначиено — 5 років позбавлення волі.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави 4575 грн 88 коп судових витрат за проведення експертиз.

До набрання вироком законної сили обвинуваченому змінено запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою, взявши його від варту в залі суду.

Згідно з вироком суду, 15 жовтня 2020 року, неповнолітній обвинувачений, в с. Пліщин Шепетівського району, пошкодивши вікно, проник до гаражного приміщення, звідки умисно повторно таємно викрав належні потерпілій господарський електричний інструмент, рибальські спінінги та вудочки, після чого залишив місце події, електричним інструментом розпорядився на власний розсуд, а рибальське знаряддя переніс за місцем свого проживання, де заховав у будинку.

Продовжуючи свої злочинні дії, 15 жовтня 2020 року, обвинувачений запропонував неповнолітнім В. та М. прогулятись, та не повідомляючи про свій злочинний намір, через паркан проник до домоволодіння потерпілої, де через раніше пошкоджене ним вікно проник у гараж, звідки умисно, таємно, повторно викрав зварювальний пристрій. Після цього, через паркан передав пристрій друзям, який всі разом віднесли до неподалік закинутого помешкання, а у подальшому за відсутності вказаних осіб обвинувачений розпорядився ним на власний розсуд. Своїми умисними діями обвинувачений викрав майна потерпілої на загальну суму 6201,82 грн, завдавши їй майнової шкоди на вказану суму.

Крім того, в період з 11 січня 2021 року обвинувачений, відчинивши двері, проник у сарай в с. Плесна, де викрав одне порося, яке приніс і помістив у мішок у салон автомобіля марки «ВАЗ 2101», під час чого був викритий неповнолітнім С.

Не зупиняючись на досягнутому, ігноруючи вимоги неповнолітнього С. та у його присутності, незважаючи на те, що його протиправні дії викрито, в аналогічний спосіб вдруге проник до сараю потерпілої Х., звідки відкрито викрав друге поросята три курки. 12 січня 2021 року обвинувачений викрав ще одне порося. Своїми умисними діями неповнолітній відкрито викрав майна потерпілої на суму 2398,88 грн, завдавши їй майнової шкоди.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів не визнав, від дачі показань відмовився.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Шепетівщині зловмисницю суд звільнив від реального ув’язнення
На Хмельниччині жінка скористалася безпорадним станом чоловіка
У багатьох сім’ях Судилківської громади, які під пильним контролем, батьки мають низький виховний потенціал
На Хмельниччині 42-річний чоловік підпоїв та зґвалтував дівчинку
Чоловік із Шепетівки отримав вирок за зберігання особливо небезпечної речовини у великих розмірах
На Хмельниччині суд пом’якшив покарання чоловіку, який ножем порізав шию жінці

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині судитимуть пенсіонера із кримінальним минулим
Експосадовиця банку привласнила майже 8 млн грн допомоги родичам загиблих військових
На Хмельниччині, щоб врятувати літнього чоловіка, викликали кінологів
Мешканка Хмельниччини переправляла з-за кордону оптові партії психотропів під виглядом прального порошку
Біля будинку міського голови вибухнула граната: інцидент у сусідній із Хмельниччиною області
На Шепетівщині дідусь заявив у поліцію про насильство щодо онуки
FacebookTelegramViberWhatsAppX