«Домушника», який пограбував шепетівську спілку ветеранів Афганістану, утри­му­ва­тимуть під вартою

«Домушника», який пограбував шепетівську спілку ветеранів Афганістану, утри­му­ва­тимуть під вартою

В провадженні Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області перебувають матеріали кримінального провадження по обвинуваченню Р. у вчиненні злочинів, передбачених частиною другою статті 15, частиною третьою статті 185 (закінчений замах на вчинення крадіжки, вчиненої повторно, поєднаної з проникненням у житло), частиною третьою статті 185(крадіжка, вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому), частиною першою статті 357 (викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України. Про це повідомила прес-служба суду.

Досудовим слідством встановлено, що Р., маючи не зняту та не погашену судимість за вчинені злочини проти власності та громадської безпеки, у нічний період 10 жовтня 2017 року, діючи умисно та з метою викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом — незаконного особистого збагачення, віджавши металопластикове вікно проник у середину приміщення приватного підприємства, де у службових кабінетах директора та бухгалтера таємно та повторно викрав майно і грошові кошти потерпілого К. на загальну суму 152381,50 грн., після чого зник з місця події.

Продовжуючи свої злочинні дії, вночі 10 січня 2018 року, Р., знаходячись біля багатоповерхового житлового будинку, розміщеного в м. Шепетівка, підійшов до вікна, розташованого на першому поверсі, з якого зірвав металеву решітку та віджав металопластикове вікно, після чого проник у кухню квартири потерпілого О. та зайшов до житлової кімнати. Викравши майно та гроші на суму 23533,33 грн., зник з місця події.

Не зупиняючись на досягнутому, обвинувачений Р. вночі 13 січня 2018 року, знаходячись біля приміщення громадської організації «Шепетівська спілка ветеранів Афганістану», проник всередину даного приміщення та викрав гроші та майно на суму 114793,96 грн., завдавши значної шкоди потерпілому і знову зник з місця події.

07 лютого 2018 року Р. відірвав частину металевої решітки вікна в магазині «Пан Кабан», що у м. Шепетівка та проник до магазину, звідки викрав майно та продукцію на загальну суму 12998,90 грн.

Надалі, 16 лютого 2018 року, Р. прибув на автомобілі у м. Нетішин, де проник у приміщення магазину «Міко», звідки викрав грошові кошти на суму 27807,50 грн. Поряд з цим, незаконно заволодів офіційними документами власника магазину.

Крім того, 25 лютого 2018 року, Р., за допомогою дерев’яної драбини, віджавши металопластикове вікно балкону, проник до квартири на другому поверсі. У квартирі почав пошук майна, яке мав намір викрасти, а саме грошей та ювелірних виробів.

Убезпечити свій офіс чи квартиру від таких прикрих інцидентів допоможе встановлення системи охорони: відеоспостереження, охоронна та пожежна сигналізація. В цьому допоможе компанія UA-BEZPEKA. На сайті https://ua-bezpeka.com/ru/security-apartment ви дізнаєтеся про послуги, що надають фахівці з безпеки та зможете отримати консультації щодо захису вашої власності.

При цьому, Р., викравши золоту сережку, поклав її у праву кишеню куртки та мав намір покинути приміщення квартири. Однак, не довів злочин до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки був виявлений на місці вчинення злочину працівниками поліції охорони Шепетівського МВ УПО в Хмельницькій області.

Судом встановлено, що Р. переховувався від суду, в зв’язку з чим ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 14 вересня 2018 року задоволено клопотання прокурора про оголошення розшуку обвинуваченого Р., зупинення судового провадження у справі, надання дозволу на його затримання з метою приводу до суду, через відсутність останнього за місцем проживання та неможливістю встановити місце його перебування.

Ухвалою Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області від 10 грудня 2018 року відновлено провадження у справі, так як 09 грудня 2018 року Р. був затриманий.

Обвинуваченому змінено запобіжний захід у виді застави на тримання під вартою строком 60 днів — до 07 лютого 2019 року включно.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



Цікаво та корисно: міжнародний борщ готували на Шепетівщині
Мешканця Шепетівщини, який не прибув до військкомату, позбавили волі
Ряд важливих питань розглянули на засіданні виконкому в Нетішині
Нетішинка забажала виплати від ЄС та поплатилася
На Шепетівщині оперативно розкрили зухвалий злочин
Мешканець Хмельниччини просив не карати суворо молодика, який його обікрав

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині 48-річна жінка зарізала свого чоловіка під час обіду
Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям
На Хмельниччині від отриманих у ДТП травм померла дитина
Смертельна ДТП на Хмельниччині: авто зіштовхнулося із деревом
На Хмельниччині підозрюють лікарку у смерті немовляти
На Хмельниччині перед судом постане винуватець ДТП, який нетверезим наїхав на 70-річна пішохідку 
FacebookTelegramViberWhatsAppX