На Хмельниччині готуватимуть страви за технологією Cook&Chill
300 тисяч гривень для виготовлення проектної документації по об’єкту «Реконструкція частини будівлі харчоблоку та пральні на вулиці Лісова, 1/4» (будівля медсанчастини) виділили депутати Нетішинської міської ради під час останньої сесії. Це перший крок до запровадження в життя сучасної фабрики-кухні Cook&Chill, яка переймається приготуванням смачного та корисного харчування для дітей.
Сама технологія Cook&Chill забезпечує високу ефективність процесу виробництва страв. Особливо технологія актуальна під час обслуговування великих заходів (наприклад, банкетів). Основною її перевагою є те, що Cook&Chill дає можливість готувати як різнорідну, так і однорідну продукцію одночасно. При цьому знижуються і час, витрачений на приготування страв, і сумарне споживання енергії. Також відбувається забезпечення високого захисту від зростання хвороботворних мікробів, яке досягається після теплової обробки продукту.
Один із основних моментів технології Cook&Chill — це швидкий процес охолодження страв, який передбачає подальше зберігання продуктів. Впродовж 90 хвилин температура всередині продукту знижується від +65 °С до +10 °С. Після такої обробки продукти можуть зберігатися в холодильних шафах до 6 днів при температурі близько +2 °С.
В процесі шокової заморозки відбувається зниження температури від +65 °С до –18 °С протягом 240 хвилин. Заморожений таким способом продукт може зберігатися близько 8–12 місяців у морозильній камері при температурі –20 °С.
Наразі асортимент продукції, яку виготовляють за технологієї Cook&Chill, складає кілька сотень видів фірмової продукції. Серед найпоширенішого — салати, національні страви типу вареників та навіть солодка випічка, зокрема, торти.
Аби зберігати солодощі свіжими та придатними для вживання без загрози для здоров’я, тут не обійтися без холодильного обладнання. Найкраще для цього підходять саме холодильні вітрини. Адже вони не лише допомагають підтримувати правильний температурний режим, а й дозволяють презентувати випічку, торти, десерти, тістечка та інший асортимент солодких виробів. Наразі не виникає труднощів , аби обрати, замовити та придбати холодильні вітрини: вони можуть задовольнити покупця на будь-який гаманець. До відмінностей виробів відносять не тільки ціну і країну, але також габарити, дизайн, характеристики і функціональні можливості. Оскільки від якості і можливостей моделей залежить зовнішній вигляд і збереження вмісту, варто вибирати і купувати скляні вітрини у перевірених і надійних постачальників. Кондитерські холодильні вітрини для тортів можна замовити в інтернет-магазині StroyBar. Модельний ряд, що представлений замовникам, можна придбати навіть у розстрочку чи кредит.
Нагадаємо, у Славуті запровадили нове шкільне харчування за збіркою рецептів від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Відтак, у меню їдальні з’явилися бургери.
Залишити відповідь