Славутські депутати терміново звернулися до Президента стосовно «формули Штайнмаєра»

Славутські депутати терміново звернулися до Президента стосовно «формули Штайнмаєра»

Депутати Славутської міської ради схвалили звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприйняття нової редакції Закону України про особливий статус Донбасу, так званої «формули Штайнмаєра». Про це йдеться на сайті Славутської міської ради.

Звернення має наступний зміст:

«Анонсований 01 жовтня 2019 року Президентом України Володимиром Зеленським документ, що став підсумком засідання тристоронньої контактної групи у Мінську з реалізації так званої «формули Штайнмаєра», не без причини викликав глибоке занепокоєння в суспільстві.

Ми, депутати Славутської міської ради, заявляємо про те, що на тлі збройної агресії Російської Федерації, підтримки терористичної діяльності окупаційних режимів т.з. ДНР і ЛНР, реалізація так званої «формули Штайнмаєра» може призвести до непередбачуваних наслідків. Цілком очевидно, що країна-агресор прагне легітимізувати створені нею в окремих районах Донецької і Луганської областей незаконні органи влади, зберегти терористичні збройні формування у вигляді «народної міліції».

Однією із вимог «формули Штайнмаєра» є розведення військ у зоні протистояння. Чи можемо ми вважати це необхідністю задля досягнення миру? Ні! Ця позиція обурює українців і викликає непорозуміння і супротив. Відводити українські війська і залишати напризволяще людей та територію України вважаємо неприпустимим. Тому першою умовою щодо виконання домовленості по відновленню миру в Донецькій та Луганській областях має стати повне виведення російських військ з української землі. Українські прикордонники мають взяти під свій контроль усю ділянку українсько-російського кордону. Натомість, поведінка та дії офіційного Кремля, не дають жодних підстав вважати таке можливим.

Ще більше занепокоєння в таких умовах викликають майбутні вибори на окупованих територіях. Вибори до місцевих органів влади та українського парламенту остаточно закріплять у цих гілках влади присутність представників терористичних окупаційних угруповань. Допустити це ми не маємо права.

Народ України висловив велику довіру Президенту країни і сподівається, що дії гаранта Конституції України не приведуть до зради національних інтересів і до втрати наших територій.

Тому ми, депутати Славутської міської ради, рішуче заперечуємо проти спроби через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра» розміняти українську державність на примарний мир ціною приниження країною-агресором. Вимагаємо від Президента України припинити практику прийняття доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства. Закликаємо всі патріотичні сили представлені у Верховній Раді України заблокувати і не продовжувати дії щодо ухвалення нової редакції Закону України про особливий статус Донбасу та проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях в окремих районах Донецької і Луганської областей.

СЛАВА УКРАЇНІ!»

Нагадаємо, сьогодні, 4 жовтня, в Славуті відбулася позачергова сесія саме через так звану «формулу Штайнмаєра». Це єдине питання, яке розглянули на порядку денному.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «Славутські депутати терміново звернулися до Президента стосовно «формули Штайнмаєра»»

  1. Гений коментує:

    Да, вот так – все проблемы на Хмельнитчене уже порешали. Особенно в Шепетовке – батареи горячие, у меня аж яйца взопрели. И теперь займёмся Штайнмаєром.

    А шо он гонит на наш Донбас?!
    Пусть сначала со своими арабами в Европе разберутся.

    Молодцы депутаты. Не зря им корыто дали…


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



У 15 разів перевищив допустиму норму: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
На Шепетівщині суд покарав винуватицю ДТП
У Славуті безоплатно стерилізуватимуть безпритульних котів
В одній з громад Шепетівського району відкрився рекрутинговий пункт
У медзакладі Славути оперували пацієнтку, залучивши команду лікарів-травматологів з Тернополя
На Шепетівщині почастішали випадки зламування акаунтів громадян у «Вайбері»

Читайте у цій рубриці



На Шепетівщині змагалися кращі електрогазозварники
Боксери із Хмельниччини отримали посвідчення та нагрудні знаки майстра спорту України
На Хмельниччині запустили міський обмін домашніми рослинами: як це працює
На Хмельниччині вилучили 1,5 км безгосподарського майна
На Хмельниччині вчительку, яка допомогла розшукати зниклого малюка, відзначили нагородою «Срібний щит» 
На берегах трьох річок Хмельниччини зібрали близько 350 кг непотребу
FacebookTelegramViberWhatsAppX