Спецоперація МОЗ на Хмельниччині — 95% дітей вакциновано від кору

Спецоперація МОЗ на Хмельниччині — 95% дітей вакциновано від кору

Понад 176 тисяч дітей на Хмельниччині вакциновані від кору після завершення спецоперації з подолання спалаху. Тож нині захист від хвороби є у 96,5 % дітей, які відвідують дитячі садки і школи області. Йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Загалом під час додаткових заходів імунізації від кору щеплення отримали майже 20 тисяч людей у Хмельницькій області. З них — близько 9 тисяч дітей та понад 11 тисяч дорослих (студенти та працівники закладів освіти).

За кілька тижнів спецоперації в області провели звірку даних і з’ясували, скільки дітей потребують щеплень проти кору. Потому розробили детальний план заходів з додаткової імунізації з чітко визначеними строками. Дітей і дорослих у закладах освіти вакцинували спеціально сформовані та оснащені мобільні бригади медпрацівників. Також пропущене раніше щеплення можна було отримати в амбулаторіях.

На початку року таку ж спецоперацію для боротьби зі спалахом кору проводили на Львівщині. Там щеплення отримали майже 27 тисяч школярів. Після закінчення спецоперації 90 % учнів області мали захист від кору.

Міністерство охорони здоров’я України почало підготовку для координації проведення заходів додаткової імунізації по всіх регіонах. Спільно з Центром громадського здоров’я провели зустрічі з представниками всіх областей та надали інструкції щодо необхідних етапів підготовки планів додаткових заходів для подолання спалаху кору.

З початку року на кір в Україні захворіли понад 54 тисячі людей, а від ускладнень померли 18 людей. Протягом спалаху, з літа 2017 року, захворіли понад 110 тисяч людей, 39 з яких померли.

Оскільки спалах кору триває, МОЗ України рекомендує всім категоріям населення перевірити свій вакцинальний статус та за необхідності отримати щеплення від інфекції. Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці.

Нагадаємо, що в травні в рамках спецоперації МОЗ щодо вакцинації від кору у Шепетівському НВК № 3 зробили щеплення як учням, так і вчителям.

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


2 коментарі до статті «Спецоперація МОЗ на Хмельниччині — 95% дітей вакциновано від кору»

  1. А медики? Чому вони не вакцинувалися? 1274409 населення Хмельницької області згідно Вікіпедії , з них 20 000 отримали щеплення?

  2. Остатки вакцин в государственных поликлиниках на 1.06.19 (скрин с сайта МОЗУ)

    АКДС (Индия) 2 млн 525 тысяч доз
    Уже 30 июня истекает годность примерно 300 тысяч доз АКДС, закупленной в конце 2017 года за бюджетные деньги 2016 года. Еще 2,1 млн. доз, закупленной в 2018 году за деньги 2017 года потеряют годность в марте и мае 2020 года. Даже предположив фантастическую ситуацию – 100% семей грудных детей согласились на введение 4-х доз индийской АКДС, за год удастся привить 1,3 млн. доз. (родилось в 2018 330 тысяч, родится в 2019 году примерно 300 тысяч). В условиях отсутствия закупки государством на протяжении 3-х лет расщепленных коклюшных вакцин родители вынуждены пользоваться услугами частного рынка. Недавняя регистрация 5-валентной клеточной индийской вакцины (АКДС-ГепВ-ХИБ) позволяет предположить ее поставки в ближайшее время в Украину ЮНИСЕФ, соответственно спрос на АКДС еще больше уменьшится.

    АДС-м (Индия) 6 млн 462 тысячи доз. Что должно произойти, чтобы удалось привить детям от 7 лет, подросткам и взрослым до истечения срока годности (2,4 млн. доз закуплены в конце 2017 года, годность – май 2020, 4,1 млн, закуплены в конце 2018 года, годность – апрель-май 2021) 6,5 миллионов доз? Эпидемия дифтерии.

    ХИБ (Индия) 1 млн 448 тысяч доз – потребность Украины при 100% охвате – 1,0 млн. доз в год. Если 5-валентная индийская вакцина будет привезена – реализовать моновакцину будет гораздо сложнее.

    АДС (Болгария) 309 тысяч доз – адекватное количество до середины 2020 года

    ИПВ (Франция) – 604 тысячи доз – адекватное количество до середины 2020 года

    ОПВ (Бельгия) – 1 млн 263 тысячи доз – адекватное количество до середины 2020 года

    КПК (Бельгия, США) – 929 тысяч доз – адекватное количество до конца календарного года с поправкой на то, что остается большое количество непривитых ранее детей (годовая потребность 800 000 доз)

    Геп В (Корея) – 1 млн 941 тысяча доз – завышенное количество, потребность 0,9 млн. доз в год, но в родильных домах подавляющее большинство мам отказываются от введения в первые сутки, так что – потенциальный неликвид.

    Бешенство (Франция) -41 тысяча доз. 31.03 истекла годность предыдущей партии, можно предполагать, что 40 тысяч – адекватное количество на 12 месяцев до следующей поставки

    БЦЖ )Болгария) – 2 млн 438 тысяч доз. Годность июль, август 2020, январь 2021. Даже учитывая то, что на одного новорожденного расходуется 2 дозы, годовая потребность – 600 000 доз. Абсолютный неликвид.

    Итог. Пока привозить НИЧЕГО НЕ НУЖНО. Более того, большие количества вакцин придется утилизировать из-за истечения срока годности. Тактика МОЗУ-ЮНИСЕФ создания стратегического 3-хлетнего запаса вакцин оказалась провальной. На что тратить деньги 2018 и 2019 бюджетных годов – загадка. Единственный разумный выход, на мой взгляд, – искать дорогие расщепленные АКДС-вакцины. Андрій Волянський(завідуючий кафедри імунології та мікробіології ХМАПО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



На Хмельниччині із палаючої квартири винесли двох дітей
На Хмельниччині цивільна дружина не дає засудженому чоловіку спілкуватися з дітьми
На Хмельниччині мати залишила малих дітей, а сама розважалася з сусідом та його друзями
На Шепетівщині судитимуть винуватця ДТП з 5 загиблими, серед яких 2 дітей
На території України циркулюють 29 субваріантів COVID-19
На Шепетівщині власниця кав’ярні ініціювала організацію майстер-класів для діток загиблих воїнів і переселенців

Читайте у цій рубриці



На Хмельниччині чоловік вкрав із будинку племінниці найцінніше для нього
На Хмельниччині чоловік два місяці цупив у супермаркетах
На Хмельниччині через пориви вітру без електрики лишилися близько 11 тисяч споживачів
Церква на Хмельниччині має перших богопосвячених вдів в Україні
На Хмельниччині чоловік продавав дерев’яні піддони, які виготовив із незаконно здобутої сировини
Відійшов у засвіти відомий на теренах Хмельниччини журналіст
FacebookTelegramViberWhatsAppX